SVW maat te groot voor SV Meerkerk

gorinchem • SV Meerkerk kon de koploper en gedoodverfde titelkandidaat SVW een kwartiertje bijhouden. Maar toen de eerste Gorcumse treffer viel, was er geen houden meer aan. De uiteindelijke 5-0 nederlaag viel nog laag uit. "De eerste kans was voor ons, helaas kreeg Floren Streefkerk de bal er niet in. Een foutje en een ongelukkige handsbal betekenden 0-2 en we speelden een kansloze wedstrijd. SVW is te goed voor deze klasse, die zijn na 15 wedstrijden al kampioen. Voor ons is het een leerzame middag geweest. Als mijn jonge ploeg stabieler wordt, dan gaan we - net als vorig seizoen - weer voor de prijzen", aldus SV Meerkerk-trainer Gerrie Schaap.


Peursum speelt weer gelijk

herwijnen • Ook tegen koploper Herovina bleef Peursum ongeslagen. "We hebben een abonnement op gelijke spelen, de vijfde op rij. We blijven ongeslagen, maar staan slechts op plek 10", concludeerde Peursum-oefenmeester Michel Roza na de 0-0. Hij zag zijn elftal wel negen 100% kansen missen. "We hadden ruim moeten winnen, maar de bal wilde er niet in. Twee keer werd de paal geraakt en wel zesmaal stonden we alleen voor de keeper. Het zat weer niet mee."


Stunt Arkel in Aalst

aalst • Bij het gelouterde Roda Boys boekte ASV Arkel een puike 2-3 overwinning. "Lekker hoor", genoot trainer Leon Elands kort na de zege na. "We kenden hun zwakten en zetten daar veel strijd tegenover. Mijn jongens willen graag voetballen, maar door op deze manier te winnen en te knokken voor de punten maken we mooie stappen. Als promovendus negen punten uit vijf wedstrijden, op slechts drie punten van de koploper ... Dan doe je het niet slecht." Arkel verspeelde op de Maaskant wel twee keer een voorsprong, beide keren heette Jesse Hoogewoning op aangeven van IJsbrand van Eldik de doelpuntenmaker. Kort voor rust tekende Lorenzo Agnoli met een lucky schot voor de eindstand.


Weer wint Lekvogels

well • In het Gelderse Well won Lekvogels voor de tweede keer op rij. "Het lek is boven", grapte trainer Ton Delfgou na de 1-2 zege. "In de eerste helft kwamen we door een goal van Kevin de Jong op 0-1, maar door een mooie goal van Well was de stand halverwege weer in evenwicht. Na de rust zetten we vol druk, maar pas vijf minuten voor tijd maakte Ralf van Klij eindelijk de 1-2. Die goal zat er namelijk al een tijdje aan te komen.


Futloos Schelluinen onderuit

schelluinen • Op het eigen sportpark Scalune leed Schelluinen een gevoelige 0-2 nederlaag tegen buurman Hardinxveld. "Een meer dan terecht verlies", vond trainer Philip den Haan. "Vanaf het begin liep het slecht. De balaanname was dramatisch, geen passie en er werd slecht gedekt. Hardinxveld sneed door ons elftal als koek. Het verbaasde mij dat we de vrije doorgang aanvankelijk nog overleefden. In de rust en met een 0-0 stand probeerde ik nog wat recht te zetten. Maar het bleef super slecht." Hij zag zijn manschappen, ondanks een dubbele wissel, achter de feiten en de tegenstander aan lopen. Het was wachten op tegengoals, en die vielen. Voor het thuispubliek bleef de schade beperkt tot twee.