Lekkerland zet LRC terug op aarde

LEERDAM • Nieuw-Lekkerland zette zaterdag in Leerdam in een topper in de eerste klasse LRC resoluut terug op aarde. Dankzij twee goals van Damiën Muller en tussendoor een penalty van Harold Vrolijk pakte Nieuw-Lekkerland met 0-3 via de vierde zege op rij zelfs de koppositie. LRC maakte zaterdag te veel fouten en bleek ditmaal zo onmachtig dat na drie overwinningen de eerste nederlaag onvermijdelijk was.

Zonder de aanvallers Bart Barendreght (net terug van vakantie) en de niet topfitte Ferry Meijdam kwam LRC zaterdag niet tot scoren. Dat deed Nieuw-Lekkerland al na dertien minuten wel. Met dank aan de thuisclub. Mark den Hartogh ging in de Leerdamse defensie lelijk in de fout en topscorer Damiën Muller strafte dit met een laag schot meteen af: 0-1. Onnodig gevaarlijk hoog spel van verdediger Yassine El Hanoudi vlak bij zijn eigen doel kostte LRC na een half uur een penalty. Harold Vrolijk benutte die strafschop met een keihard halfhoog schot onhoudbaar: 0-2.

Koude douche

Als LRC nog hoopvol aan de tweede helft was begonnen, volgde al in de 49e minuut de koude douche. Uit een verre vrije trap vanaf rechter zijlijn kon Damién Muller vrij voor doel simpel met 0-3 zijn tweede doelpunt van het duel maken. De Leerdamse pogingen om wat terug te doen leverden niks op want Maikel van de Water schoot vanaf twintig meter naast en bij een schot van Arwin van Soest redde keeper Jesper Harmans en captain Gert Jan Stout ruimde de bal verder op. Ook een poging van Tom Maddison na goed terugleggen van Arwin van Soest was te hoog. Twintig minuten voor tijd moest LRC zelfs met tien man verder. Yassine el Hanoudi kreeg na herhaald commentaar op de arbitrage van scheidsrechter Maurick van Dijk tweemaal direct achtereen de gele kaart en kon dus met rood vertrekken. De rest van de wedstrijd was natuurlijk een formaliteit.