• Ook hoenders zijn te zien in De Schaapskooi.
• Ook hoenders zijn te zien in De Schaapskooi. Foto:

Kleindierenshow in De Schaapskooi

ottoland • In De Schaapskooi te Ottoland houdt vrijdag 1 en zaterdag 2 november vereniging De Merwezoom de jaarlijkse kleindierenshow.

Afgelopen jaar waren er meer dan driehonderd ingestuurde dieren zoals hoenders (kippen), konijnen, cavia's, siervogels (duiven en kwartels) en watervogels. Nieuw dit jaar: een workshop voor de startende kleindier-liefhebber verzorgd door 'Black and White educatief centrum voor kleine huisdieren' over het houden van de hierboven noemde dieren. De aangeboden workshop zal eveneens op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur (en om 14.30 uur bij voldoende deelname) gehouden worden voor jeugd vanaf groep 5 van de basisschool.

Aanmelden hiervoor kan alleen samen met één van de ouders/verzorgers. De kosten zijn 3 euro per kind. Aanmelden: info@merwezoom.nl.

Het is de zeventiende editie van het evenement. De Merweshow wordt elk jaar in samenwerking met en in de Schaapskooi in Ottoland gehouden. Voorafgaande aan de show is er een keuring waar de ingezonden dieren in sportieve onderlinge concurrentie door ervaren keurmeesters worden beoordeeld. 'Dieren die hierbij hoog gewaardeerd worden vanwege uitmuntende raskenmerkende eigenschappen zullen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan toekomstige diergeneraties en vooruitgang in de raskwaliteit', stelt De Merwezoom.

De openingstijden zijn po vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis.

q www.merwezoom.nl