Henk Boot houdt zich taai

giessenburg • In de top van de schaakcompetitie van De Giessen en Linge won Jaco Vonk in de vierde ronde, na een oud openingsgambiet, van Hans Karelse. Henk Boot had het in de opening moeilijk tegen Bram Capelle. Boot verdedigde zich echter taai en rondde in een messcherpe stelling alsnog af naar winst. In tijdnood ging Martijn Stam kopje onder tegen Louis Rutgers.


Mees Bassa elfde op de baan

amsterdam/goudriaan • Bij de Future Series in het Velodrome in Amsterdam is Jan van Arckel-jeugdrenner Mees Bassa uit Goudriaan zaterdag na drie onderdelen elfde geworden in zijn leeftijdscategorie.


Snelcursus schaatsen

dordrecht/regio • Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de herfstvakantie een snelcursus schaatsen. De lessen zijn van maandag 21 tot en met woensdag 23 oktober van 09:00 tot 10:30 uur op de ijsbaan aan de Sportboulevard in Sliedrecht. Deelnemers wordt de basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden bijgebracht. Deelname vanaf vier jaar. Kosten: 55 euro (bij betaling vooraf 5 euro korting).


Dijkloop

schoonhoven/regio • Avantri Schoonhoven houdt zaterdag 26 oktober de 44-ste Dijkloop. De afstanden zijn: 1500 meter (speciaal voor de jeugd, 14:00 uur), 6 kilometer, 10 kilometer en een halve marathon (14:30 uur). Voorinschrijven kan tot en met 22 oktober via: www.inschrijven.nl.


Drie duels schorsing Wesley Pollemans

hoornaar • Naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Jong Almere City FC heeft SteDoCo-verdediger Wesley Pollemans een schorsing van drie wedstrijden gekregen.