Projectkoor start repetities dubbel Kerstoptreden

wijngaarden • Op zondag 20 oktober starten in Wijngaarden de repetities van en nieuw projectkoor en wordt er geoefend voor twee sing-ins op de ochtend van Tweede Kerstdag. Er wordt afwisselend geoefend na de ochtend- of avonddienst in de hervormde kerk van Wijngaarden. Tijdens de repetities wordt er naast het instuderen van de liederen ook gewerkt aan stemscholing. De koor- en samenzang zal muzikaal worden begeleid door een orkest en band, bestaande uit amateur- en conservatorium-geschoolde muzikanten. Het staat onder leiding van Matthijs Hoogendijk, tweedejaarsstudent Hoofdvak Klassiek Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Het repertoire bestaat uit hedendaagse gospel- en worshipmuziek. Iedereen vanaf 15 jaar is welkom, maar er is wel een maximum aantal deelnemers. Meedoen kost geld. Meer info: Teo Hoogendijk (t.hoogendijk@hetnet.nl).


Jubileumzangavond met Laudate Deum

hoornaar • Christelijk gemend koor Laudate Deum uit Leerbroek onder leiding van Arie van der Vlist viert haar 25-jarig jubileum op zaterdag 26 oktober vanaf 19.30 uur met een jubileum zangavond in de Hervormde kerk te Hoornaar. Verder zingt deze avond ook het jeugdkoor Kol Sjofar uit Leerbroek onder leiding van Heleen Aalvanger en worden zij begeleid door ensemble Coll'arco en Pieter de Hon op het orgel. De toegang is vrij en er is een collecte ten behoeve van stichting 'Een Boodschap voor Kerkrade'.


Start repetities kerstkoor

lexmond • Ook dit jaar zal een gelegenheidskoor medewerking verlenen aan de jaarlijkse kerstnachtdienst van 24 december in Lux Mundi. Wie mee wil zingen is welkom vanaf zondag 3 november in protestants kerkelijk centrum Lux Mundi, Zuidernes 45. Onder leiding van Gerdien Bikker wordt elke zondag na afloop van de morgendienst geoefend van 11.30 tot 13.00 uur. De generale repetitie wordt gehouden op zondag 22 december.