GerefoLanden?

Beste gemeente, in het bijzonder de christelijke partijen,

Wat is de toekomstige naam als het huidige beleid wordt doorgezet? GerefoLanden? Wordt er ook nog serieus gekeken naar wat bij iedereen speelt, of alleen naar de gereformeerde normen en waarden? Zomaar drie punten die momenteel spelen:

- Vloeken en schelden met ziektes in de gemeente verboden...Serieus, moet dit in een gemeentelijke verordening geregeld worden? Is meer een puntje fatsoen en opvoeding (waarbij ik twijfel of dit bij 'jullie achterban' op het hoogste niveau is).

- Terrassen later open en eerder dicht op zondag... Waarom dan? Omdat de oppositie in de minderheid is en jullie als kerkgangers er moeite mee hebben? Lijkt meer op een puntje machtsvertoon.

- Carbidschieten op zaterdag, als Nieuwjaarsdag op zondag valt... Want? Zitten jullie anders in een kerkdienst of zo?

Nee, de gemeente gaat zo echt punten scoren. 'Hoe zet ik mensen op tegen de kerk?' Nou, zo dus. Als jullie de vrijheid van godsdienst zo willen heiligen, accepteer dan ook de vrijheid van andersdenkenden. En daarbij, is er nu echt niets belangrijker? Zoals de veiligheid van kinderen bij de Brede School in Nieuw-Lekkerland, waar het kruispunt na jaren nog steeds zo onveilig is, dat zelfs volwassenen soms het overzicht kwijt zijn.
Het probleem van woningtekorten voor starters en minder welvarende mensen. Het probleem van het niet meer kunnen bezorgen van ID-bewijzen door te hoge kosten, waardoor mensen die minder mobiel zijn alsnog moeten zien bij het afhaal loket te komen.

De onveilige (nieuwe) wegen zoals de Bergstoep en Opperstok, waarbij de overgang van rijbaan en berm praktisch onzichtbaar wordt bij regen.
De doorstroming en veiligheid van inwoners van Groot-Ammers door middel van een rondweg om het dorp heen, in plaats via de Sluis, waar het een dagelijkse sport is om er veilig langs te komen. En zo zijn er nog tal van zaken waar alle inwoners gelijkgestemd over zijn. Waarom dan van die betuttelende punten op de agenda, waar alleen de grootste partijen voor voelen.

En nee, ik heb niets tegen kerk, geloof of iets in die richting. Maar ik heb wel het idee dat de christelijke partijen op ongepaste wijze misbruik maken van hun positie. Even laten zien dat zij aan de macht zijn en een stempel drukken op de samenleving.

Ik hoop dat mijn gevoel niet klopt en dat de coalitie ook belangrijke zaken zo consequent oppakt als dergelijke betutteling, maar ik heb mijn twijfels. Kan iemand mij uitleggen waar we als Molenlanden naar toe gaan en wat de huidige partijen nog voor ons in petto hebben?

Ruben Hoogendoorn
Nieuw-Lekkerland