CreaUP in Lexmond

lexmond • Zaterdagmiddag 26 oktober is er in Lexmond een CafeUp in een ander jasje: CreaUP. Met HaCo en De Gouden Leeuw is er een middag vol creativiteit, biljart, vlechten en nog meer. Jong en oud is welkom tussen 13:00 en 16:00 uur in De Gouden Leeuw te Lexmond. De toegang is gratis.


Lunch voor ouderen in Lexmond

lexmond • Op zaterdag 2 november verzorgen de jongerenambassadeurs van 'Lexmond ontmoet en doet' in de Brede School een lunch voor ouderen. Het belooft een gezellig samenzijn te worden waaraan ook jongerenwerker Wolter Dijkstra en een aantal achtstegroepers van Het Kompas en de Prinses Wilhelminaschool zullen meewerken. De lunch wordt financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente en de provincie. Lexmondse inwoners vanaf 65 jaar zijn om 12.00 uur van harte welkom en kunnen zich tot 29 oktober opgeven bij Christine van Reeuwijk: 06-10065013 (graag overdag bellen) of creeuwijk1969@kpnmail.nl. Aan huis gebonden ouderen kunnen de lunch ook laten thuisbezorgen.


Jongerenkoor nieuw leven ingeblazen

oud-alblas • Een aantal jongeren in Oud Alblas en omgeving hebben te kennen gegeven op projectbasis met kerstmis 2019 een aantal kerstliederen ten gehore te brengen onder de slogan: 'Do not be afraid to sparkle'.
Dirigente Carine Schutte heeft dit opgepakt en zet vanaf vorige week dinsdag de deuren van Dorpshuis De Beemd open voor elke twaalfplusser die mee wil doen. Tot aan de kerst zijn de repetitietijden elke dinsdag van 17:30 tot 18:15 uur in Dorpshuis De Beemd in Oud Alblas. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld: info@eensgezindheid-dekrekels.nl.


Alzheimer Café

leerdam • In Verpleeghuis Lingesteyn (let op: via de hoofdingang Lingepoli) aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam wordt op dinsdag 29 oktober weer een Alzheimer Café gehouden. Thema is 'Wat doet de gemeente voor mensen die lijden aan dementie?'. Gastspreker is Jeanette Vermeer. Zij is WMO consulent en zal het gaan hebben over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), die ervoor zorgt dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen wanneer er gebreken ontstaan in de gezondheid. Ze zal ingaan op de vraag voor welke ondersteuning mensen bij de gemeente terecht kunnen. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur en einde 21.30 uur. De entree is gratis.