Sterk HSSC'61 beloont zichzelf niet

culemborg • HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar zag zijn ploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar kon ook niet voorkomen dat Vriendenschaar de punten thuis hield. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld in het resultaat", zei Molenaar over de 3-1 nederlaag. "Maar het spel, de instelling en de beleving waren dik in orde. Ook bij een achterstand. Wat dat betreft een dikke tien voor mijn ploeg. Maar je moet wel de trekker overhalen." Vriendenschaar kwam al vroeg op 1-0.Nicky van Dam en kreeg al voor rust de kans op de gelijkmaker. Na rust waren Lucas van Dam, Floris Kool en Menno de Keijzer dichtbij een treffer. Dat Heicopse doelpunt kwam pas na de 2-0. Bas Scheenhart maakte de aansluiting. "En daarna moet Floris Kool de 2-2 door het net jagen, maar dat laat hij na", baalde Molenaar.


De Zwerver breekt met trainer Edward Knook

kinderdijk • VV De Zwerver en trainer Edward Knook hebben zaterdag 'in goed overleg' besloten per direct uit elkaar te gaan. Een verschil van inzicht tussen trainer en club ligt aan dit besluit ten grondslag.

Knooks' assistent liet het bestuur vervolgens weten er dan ook per direct mee te stoppen. Knook promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie met De Zwerver naar de tweede klasse. De trainingen en wedstrijdbegeleiding zullen voorlopig intern worden opgevangen. Bestuur en technische commissie gaan deze week op zoek naar een nieuwe trainer, die tot het eind van het lopende seizoen zal worden aangesteld. "Ik heb twee en een half jaar met enorm veel plezier en toewijding bij deze mooie club gewerkt en fantastische dingen meegemaakt", zegt Edward Knook in een reactie. "Een verschil van inzicht maakt daar nu een einde aan. Nee, ik ga daar nu niet inhoudelijk op in. Ik had 'op karakter' door kunnen gaan, maar dat werkt bij mij niet zo. Ik ben geen broodtrainer; anders dan anderen."