Arkelse winst niet zonder geluk

arkel • Met veel passie en strijd wist ASV Arkel de drie punten op Schoonzigt te houden. De nipte 2-1 zege op concurrent Drechtstreek was extra lekker. "We mogen niet klagen, want op het door de regen slecht bespeelbare veld was Drechtstreek zeker de tweede helft de betere partij", bekende ASV Arkel-trainer Leon Elands eerlijk. Hij zag zijn manschappen via Corné van Horik op voorsprong komen. De Papendrechtse gelijkmaker was door een goal van Dylan Verschoor kort voor rust snel vergeten. "Jammer dat de 3-1 niet viel, want daar hadden we wel kans op en dan ga je toch anders de rust in." Drechtstreek kwam sterk uit het kleedlokaal en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Die viel dus niet.


Zeperd Ameide

albasserdam • Op Souburgh leed Ameide een ongewoon forse 7-2 nederlaag tegen het dit seizoen sterke Alblasserdam. "We knokten ons, na een bijzonder snelle 1-0 achterstand, prima terug in de wedstrijd", vond Ameide-oefenmeester Gert-Jan Westerhout. "De 2-0 viel nog wel, maar door goals van Jan Douwe Stigter en Izak Westerhout was de wedstrijd volkomen in evenwicht." De rode kaart in de 72e minuut voor de 'keepende' Jules de Gans en de rake vrije trap (3-2) was de ommekeer in de wedstrijd. "Met tien man zakten we volledig door de ondergrens en maakten we fout op fout. Voor mij heel moeilijk te accepteren. En ongetwijfeld ook voor de weer 50 meegereisde supporters."


Gelukkig Meerkerk

meerkerk • Op de Burcht boekten de mannen van trainer Gerrie Schaap een ogenschijnlijk eenvoudige 4-1 zege op Lekkerkerk. "We mogen niet klagen. Na een vroege achterstand kwamen we door gelukkige goals van Leon de Leeuw en Floren Streefkerk net voor rust op voorsprong. Lekkerkerk is voor mij de beste tegenstander tot nu toe. In de slotfase gingen ze door een rode kaart voor hun keeper, die werd vervangen door een veldspeler, definitief onderuit. Melvin van den Heuvel en Floren Streefkerk waren bij ons nog trefzeker", zag Schaap.


Weer winst VVAC

berkenwoude • VVAC boekte haar tweede zege op rij. De 1-4 zege op FC Perkouw had in de ogen van trainer Miguel Munoz veel hoger kunnen uitvallen. "In de eerste helft, waarin Joran Houweling de openingstreffer maakte, werd er matig gevoetbald", vond Munoz, die de geschorste Jesse de Bruin en de geblesseerde Bart Koomans en Tom den Besten moest missen. "Na rust en na enkele omzettingen waren we heer en meester. Ondanks de goals van Tom Kooijman, Lennart en Joran Houweling (strafschop) waren we te slordig in de afronding."


Streefkerk geeft zege weg

streefkerk • Diep in blessuretijd verspeelde Streefkerk de overwinning. Schoonhoven pikte met de 2-2 alsnog een puntje mee. "Niet onterecht", concludeerde Streefkerk-trainer Raymond Sponselee. "Vandaag was 80% van mijn elftal ondermaats. De vroege 0-1 wisten we door goals van Joey van der Vlist en Mark de Lange nog wel recht te breien. Maar nadat Schoonhoven kort voor rust met tien man kwam te staan, waren zij in de tweede helft beter. Wij hadden moeite om de vrije man te vinden. Helaas."