• Pauline neemt graag tijd voor persoonlijk advies.
• Pauline neemt graag tijd voor persoonlijk advies. Foto: Anne Marie Hoekstra

Persoonlijk advies bij Mode & Meer

groot-ammers • Pauline van den Berg was als zeventienjarige al werkzaam in de modebranche. Al jaren droomde ze van een eigen zaak. Vorige week opende ze haar winkel Mode & Meer in Groot-Ammers.

Ze beschikt over jarenlange ervaring in de sector. Eerder werkte ze bij Anna van Toor in Meerkerk, bij Van Uffelen in Leerdam en bij Bas van Zessen in Brandwijk. Bezig zijn met mode en klanten adviseren zijn dingen die ze graag doet. "Ik richt me op zowel jonge vrouwen, vanaf twintig jaar, als op de wat oudere doelgroep", vertelt ze.

Sinds twaalf jaar woont ze in Groot-Ammers. "Ik wilde graag in mijn eigen dorp beginnen. Dan is mijn werk makkelijker te combineren met het moederschap en het zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. Ik hoop dat dorpsgenoten het me gunnen. Ik kreeg een heel warm welkom, heb veel enthousiaste reacties gekregen."

Verrassen

Vanaf haar 17e is ze via Anna van Toor de mode ingerold. Daar is ze naast haar werk begonnen met de basisopleiding van DETEX assortimentkennis. Daarna deed ze diverse vervolgopleidingen zoals visual merchandising en management. "Ik vond het superleuk en had er feeling voor. Ik vind het leuk om mensen het gevoel te geven dat ze mooier de deur uitgaan dan ze binnenkwamen. Het leukste is om mensen te verrassen met een kledingstuk of kleur die ze zelf niet zo gauw zouden kiezen, maar dat ze het toch super leuk vinden."

Haar winkel is kleiner dan de modezaken waar ze eerder werkte. "Dat kleinschalige vind ik juist leuk, daardoor heb je meer tijd voor elke klant. Ik wil graag servicegericht werken."

Ze typeert haar winkel als een zaak waar de klant zich van a tot z kan laten aankleden. "Ik verkoop mooie jeans en leuke basisvesten voor bijvoorbeeld doordeweeks, maar ook voor een stoere jurk of een geruit pak en sieraden kun je bij mij terecht. Goede maten vind ik belangrijk; ik verkoop kleding in de maten 34 tot en met 46 en dan ook gewoon een goede maat 46. Qua prijzen pas ik goed in het middensegment. Ik wil laagdrempelig zijn."

Paulines winkel hangt vol met trendy kleding. "Je ziet nu veel dierenprints. En teddy jassen. Verder zie je veel rokken en jurken in het modebeeld en de A-lijn is populair. Wat kleuren betreft: cognac, oker, knalrood, knaloranje en de rode tint brique zijn helemaal in. Iedere week krijg ik nieuwe collectie binnen. Merken zijn onder andere: Zoso, My Jewellery, Byoung, LTB en Red Button (jeans)." Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. En 's avonds op afspraak. Meer op Facebook (M&M Mode & Meer) en Instagram.