Nieuw kerstproject voor kinderen

langerak • De stralende ster van Bethlehem, dat is het nieuwe kerstproject van Musica4kids uit Langerak, met veel liedjes in de vorm van een kerstspel. Kinderen kunnen hieraan meedoen. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@musicaconspirito.nl.

De uitvoering is op vrijdagavond 13 december. Het project duurt tien weken en is op donderdag 3 oktober gestart in de Koningskerk in Langerak. Repetities zijn telkens van van 16.00 tot 17.00 uur.


Archeologiedag over oorlog en bevrijding

dordrecht • AWN afdeling Lek- en Merwestreek organiseert samen met Stichting Bunkerbehoud Dordrecht de Nationale Archeologiedag in Dordrecht en Strijensas.

Het evenement, met als thema conflictarcheologie, 75 jaar bevrijding en de Tweede Wereldoorlog,, vindt plaats op zaterdag 12 oktober en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. In Dordrecht worden activiteiten gehouden rondom de Regelbau 502 bunker te Willemsdorp. Dit is aan de Rijksstraatweg op de zuidpunt van het Eiland van Dordrecht. In Strijensas worden om en nabij de luchtwachttoren aan de Mariapolder activiteiten gehouden. Tussen beide locaties zal een voetveer varen. Van dit veer kunnen bezoekers vrij gebruik maken.

Aanwezig zullen onder andere zijn: Stichting Lancaster Popeye ( Papendrecht); Werkgroep Hawker Typhoon (Alblasserdam); Stichting B-17G memorial Mission Belle (Nieuw-Lekkerland); Havilland Mosquito ( Bleskensgraaf) en Halifax BB 375-EQ-T (Rivier de Lek, nabij Jaarsveld). Verder zijn er kramen met informatiemateriaal, publicaties en voorwerpen uit de oorlog.


Contactavond MS vereniging

gorinchem • De afdeling Gorinchem en omgeving van de MS Vereniging Nederland verzorgt op woensdag 16 oktober vanaf 20.00 uur een contactavond in de recreatiezaal van de Boogflat aan de Pijlstraat-portiek 2 in Gorinchem.

Spreker voor deze avond mevrouw Linda Boot. Zij brengt ons voor het voetlicht wat de rol is van een diëtiste en geeft haar 360 graden kijk op voeding. Zij is ook vrijwilliger voor de onderzoekrubriek van MS web, waarvoor ze alle wetenschappelijke ontwikkelingen bijhoudt. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.


Kinderkledingbeurs

molenaarsgraaf • In de oude Bobshop aan de Graafdijk-Oost 39a te Molenaarsgraaf wordt op vrijdag 18 oktober van 17.00 tot 20.00 uur en zaterdag 19 oktober van 09.00 tot 11.00 uur een kinderkledingbeurs gehouden.

Vijftig procent van de opbrengst is voor de aanbieder, de andere helft gaat naar Metakids (onderzoek naar metabole ziekten). Op zaterdag is de kleding voor de helft van de prijs.
Kleding inleveren kan tot en met 15 oktober bij Yvonne Demper, Beatrixstraat 21, Brandwijk (0184-642222) of Eveliene Hoogendoorn, Ocker Repelaerstraat 4a, Molenaarsgraaf (06-30291207). Winterkleding mag zijn in de maten 80 tot en met 186 en alles moet er goed en schoon uitzien.