Pelikaan te sterk voor ASV Arkel

zwijndrecht • Arkel moest haar meerdere erkennen in Pelikaan. Met een forse 4-1 nederlaag en een rode kaart voor Robin Vogel keerden de Alblasserwaarders huiswaarts. "Tegen deze betere tegenstander kregen we aanvankelijk wel mogelijkheden, maar de misschien ietwat geflatteerde nederlaag was terecht", vond ASV Arkel-trainer Leon Elands. Zijn pupillen kwamen op voorsprong. Een schot van Jesse Hoogewoning waaide er, volgens Elands, gedragen door de wind in. Maar het cadeautje kon niet worden vastgehouden. Pelikaan liep, na een 2-1 ruststand, uit naar 4-1.


SV Meerkerk: opnieuw een puntje

schoonhoven • Ook in de derde competitiewedstrijd bleven de mannen van coach Gerrie Schaap ongeslagen. In en tegen Schoonhoven kwamen de geelhemden niet verder dan 2-2. Achteraf heerste tevredenheid. "We kwamen vroeg op een 2-0 achterstand en wisten kort voor rust pas de aansluittreffer te maken. Mechiel van Zessen was vanaf de stip trefzeker. Na de gelijkmaker van Youri van Blanken, direct na rust, waren we een dik halfuur de betere partij", analyseerde Schaap. SV Meerkerk speelde onrustig en ging te geforceerd op zoek naar het derde doelpunt. Bijna ging het mis, want Schoonhoven kreeg de kansen.


Schelluinen nog zonder puntverlies

schelluinen • Ook in de derde competitiewedstrijd pakte Schelluinen drie punten. Op sportpark Scalune werd FC Perkouw met 4-2 verslagen. "Na de gelukkige zege op Groot-Ammers hebben we de stijgende lijn te pakken", vond Schelluinen-trainer Philip den Haan. "In de eerste helft hebben we weinig weggegeven en drie keer gescoord." Voor de blauwwitten waren Kevin Korrel, Niels den Haan en Laurens Lingen trefzeker. Na de pauze en de 4-0 van Niels den Haan was de wedstrijd gedaan. "Helaas lieten we daarna de teugels vieren."