De Put in extase: eerste zege VVAC

ottoland • De opluchting was groot bij VVAC nadat het duel tegen SV Lopik met een 1-0 zege was afgesloten. "De ontlading was enorm bij spelers en publiek", merkte trainer Miguel Munoz. "Deze driepunter is heel belangrijk voor het moraal."

Jelle de Wit was met een rake kopbal op aangeven van Tom Kooijman -de vervanger van Tom den Besten, die tegen Ameide een lelijke knieblessure opgelopen heeft- de gevierde man. Een kwartier voor tijd moest VVAC wel met tien man verder na een tweede gele kaart voor Jesse de Bruin. "We zijn ook daarna vanuit de organisatie blijven spelen en nauwelijks in de poblemen geweest", zag Munoz, die de overwinning verdiend vond.

Groot-Ammers in slotminuut onderuit

lekkerkerk • Bij Lekkerkerk hoopte Groot-Ammers op de eerste zege, maar het duel eindigde in een 2-1 verlies. "Een corner in de slotminuut deed ons de das om", concludeerde Ferry van Dijk. "De eerste tegengoal kwam tot stand via een vrije trap. We hebben het zichtbaar moeilijk met dode spelmomenten." Lekkerkerk was in de openingsfase de betere, maar Groot-Ammers nam het initiatief over. Na de 1-1 van Yannick de Bondt vanaf elf meter gingen de geelzwarten op zoek naar de winst. Kort voor tijd kregen de bezoekers echter het deksel op de neus.

Bizar duel Peursum: van 5-0 naar 5-5

gorinchem • Peursum zal één van zijn meest bizarre duels van de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Bij Unitas keken de Giessenburgers in de rust tegen een 5-0 achterstand aan. Na negentig minuten stond echter 5-5 op het bord. "Ik heb eigenlijk geen idee wat ik hiervan moet denken", stamelde trainer Michel Roza. "Achteraf ben je blij met een puntje, maar dit is wel heel apart." Binnen een kwartier keek Peursum tegen een 3-0 achterstand aan. Bij de thee was het inmiddels 5-0 en vanaf dat moment ging Peursum één op één spelen. Unitas kwam niet meer bij het doel en in korte tijd stond het 5-3. In de slotfase vielen de overige twee goals. Rody Korevaar (2x), Mitchell Huisman, Jordi van Wijk en Sjoerd den Boer waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Mentaliteit bezorgt SV Noordeloos zege

noordeloos • SV Noordeloos verraste door Leerdam Sport met 2-1 te verslaan. De bezoekers waren weliswaar in voetballend opzicht de betere, maar dat bleek niet genoeg om de mentaliteit van SV Noordeloos af te stoppen. Patrick Slijkoort en Mergim Shala zorgden voor een 2-0 ruststand. "Daarna werd het moeilijk en moesten we de zege echt over de streep trekken", zag Erwin Verheij. "Een gelijkspel was meer terecht geweest."

Lekvogels moet na rust door het stof

beesd • Lekvogels speelde na rust bedroevend en ging met 3-1 onderuit in Beesd. Het eerste halfuur was de ploeg uit Lexmond nog wel de betere. Ahmad Soltanian zorgde voor de eerste seizoenstreffer. Net voor rust werd het echter 1-1. "Over de tweede helft wil ik het eigenlijk niet hebben", erkende voorzitter Jan de Jong. "Het werd 3-1, daarmee is alles wel gezegd qua wat Lekvogels liet zien. Het was zeer teleurstellend."