• Boerenkinderprotest in Oud-Alblas
• Boerenkinderprotest in Oud-Alblas

Regionaal boerenprotest

regio • Op diverse plaatsen in de Alblasserwaard werd op dinsdag 1 oktober aangesloten bij het landelijke boerenprotest.

Zo hielden de leerlingen van de Groen van Prinstererschool uit Oud-Alblas dinsdag hun eigen boerenprotest op het schoolplein (zie foto hierboven).

De spontane actie ontstond naar aanleiding van de massale protesten van boeren in Den Haag. De leerlingen gingen in boerenkleding en op plastic trekkers het schoolplein op, compleet met zelfgemaakte actieborden.

Op dinsdag 1 oktober konden niet alle boeren naar Den Haag om actie te voeren het welzijn en het voortbestaan van de agrarische sector. Boer Ben de Jong uit Groot-Ammers plaatste bord in zijn land vanwege de 1 oktober-actie. Een foto daarvan staat op de website van het Kontakt editie Alblasserwaard.

Op de Rehobothschool in Groot-Ammers kregen de kinderen en het personeel dinsdag 1 oktober lekkernijen uitgedeeld naar aanleiding van het boerenprotest. Dit werd verzorgd door boerenfamilies André en Jeanette Vink en Jan en Theodora Hakkesteegt. Foto's hiervan staan ook op de hierboven genoemde website.