• Vlnr: William, Joop, Greet en Patricia.
• Vlnr: William, Joop, Greet en Patricia. Foto: Aangeleverd

Opvolger voor opticien Ten Voorde

meerkerk • Joop en Greet ten Voorde openen op woensdag 16 oktober hun Hoorcentrum Meerkerk, op de locatie van Opticien Ten Voorde. De optiek is overgenomen door Van Leeuwen Opticiens en verhuisd naar Tolstraat 2.

De zaak van het echtpaar Ten Voorde is een begrip in het dorp. "We bestaan 28 jaar", vertelt Greet. "Ik zit al 45 jaar in de optiek. Ik vind techniek heel leuk en het vak heeft met mode te maken. Daarnaast vind ik contact met klanten heel leuk." Haar man koos later voor hetzelfde beroep. Op het adres Gorinchemsestraat 36 openden ze hun zaak, later schoven ze op naar nummer 2. Voortaan laten ze de brillen en lenzen aan hun opvolgers over. Zelf gaan ze klanten adviseren over hoortoestellen. "In 2011 zijn we begonnen hoortoestellen erbij te doen", vertelt Joop. "Een deel van de week zetten we dit voort: op woensdag, donderdag en zaterdagochtend."

Net als voorheen zullen ze de tijd nemen voor hun klanten. "We beginnen met een gehoortest, waaruit blijkt of het verstandig is om aan een hoortoestel te beginnen. Er is aangetoond dat je geestelijk minder snel achteruit gaat als je op tijd wat aan je gehoorverlies doet." In de vernieuwde zaak komt een belevingsruimte waar Joop en Greet per merk kunnen laten horen wat een apparaatje doet.

Optiek en optometrie

Op woensdag 2 oktober openden Wouter en Maarten van Leeuwen ongeveer om de hoek de optiek die zij overnamen van Ten Voorde. Zij zijn ervaren ondernemers in de branche. Al eerder openden zij zaken in Bodegraven, 's Gravezande, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Toen Ten Voorde een overnamekandidaat zocht, vonden ze bij Van Leeuwen dat Meerkerk een goede volgende locatie zou zijn. Maarten: "Ook met onze andere winkels zijn we gericht op dorpen. Dat ligt ons. De werkwijze en het assortiment van Ten Voorde passen bij hoe we werken en hoe we zijn. Vooral over de service aan de klant denken we hetzelfde. Als iemand een klacht heeft, of nog niet tevreden is over het zicht, doen we er alles aan om dat te verbeteren. Daar gaan we verder in dan de gemiddelde opticien in de stad. William Evertse wordt opticien, samen met Patricia van Middelkoop. Marlise van Leeuwen gaat in Meerkerk ook optometrie doen."

Op 11 oktober houdt de optiek een open dag, met hapjes en drankjes. Op 12 oktober staat er een poffertjeskraam bij de zaak. Op 26 oktober houdt Hoorcentrum Meerkerk een open dag. Voor meer informatie: Hoorcentrummeerkerk.nl en Deopticientenvoorde.nl