Avond NPV Liesveld: 'Moet alles wat kan'

groot-ammers • NPV Liesveld houdt op dinsdagavond 15 oktober in de Hof van Ammers een thema-avond met als thema: 'Moet alles wat kan?'. Dr. Paul Lieverse spreekt over besluitvorming rond medisch-ethische vragen, zoals: 'Hoe kom je tot een besluit over wel of niet reanimeren als je ouder wordt?' en 'Moet alles wat medisch gezien nog kan en waar ligt de grens?'. Dr. Lieverse heeft jarenlange ervaring als anesthesist en pijnarts en zal dan ook voorbeelden uit de praktijk gebruiken tijdens zijn lezing. Inloop vanaf 19.45 uur in de Hof van Ammers, Bernhardstraat 15, Groot-Ammers. Aanvang 20.00 uur. Ook niet-leden zijn welkom.


Opbrengst collecte

regio • De onlangs gehouden collecte voor de Nierstichting heeft in Groot-Ammers 1770,11 euro opgebracht.


Veteranencafé

gorinchem • Op zaterdag 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is er weer Veteranencafé in Pogo aan de Grote Haarsekade 120 te Gorinchem. Alle Veteranen, voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partners van harte welkom.


Reis Ons Genoegen

groot-ammers • Op donderdag 17 oktober gaat de Senioren Sociëteit Ons Genoegen haar jaarlijkse reisje maken. Er zijn nog enkele plaatsen in de bus. Opgeven kan nog tot 16 oktober bij mevrouw De Ridder aan de Beatrixstraat 2e in Groot-Ammers. De kosten zijn 49,50 euro, inclusief een uitgebreide lunch. De reis gaat naar Leerdam en de deelnemers maken een boottocht.


Excursie naar bomenmuseum

lexmond • De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop gaat zaterdag 5 oktober op excursie naar Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn en bezoekt ook Huis Doorn. Er is nog plaats in de bus. Aanmelden kan via en e-mail naar arievanderzouwen@hetnet.nl of een telefoontje naar 06-12197173. Gimborn in Doorn bezit een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld. Ze zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere arboreta of botanische tuinen. Ook is de natuurfoto-expositie 'Biodiversiteit in Beeld' te zien.


Boelmarktloods

meerkerk • In de loods aan de Energieweg 3 in Meerkerk wordt op zaterdag 5 oktober van 09.00 tot 11.30 uur weer de boelmarktloods gehouden. Belangstellenden kunnen dan weer hun boelmarktspullen inleveren op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3; in de loodsen van M & N. Bezoekers kunnen behalve een bezoekje aan de boelmarkt ook genieten van een kopje koffie.


Receptie 75-jarige EHBO op Ammers

groot-ammers • De EHBO Groot-Ammers viert op zaterdag 5 oktober haar 75-jarig jubileum. Er is van 16.30 tot 17.30 uur in het Hervormd Centrum Wilhelminastraat 6a een receptie voor oud-leden, donateurs en belangstellende die de EHBO een warm hart toedragen.