Hattrick voor Andy van Vugt

streefkerk • Streefkerk versloeg SV Lopik met 3-0 en haalde de eerste punten van dit seizoen binnen. Alle goals kwamen op het conto van Andy van Vugt. "Maar niet alleen Andy was op dreef, hoor", zag Pieter Lagendijk. "Dat waren ze alle elf." Streefkerk speelde heel taakgericht en dwong daarmee SV Lopik tot fouten. Vanuit de omschakeling konden de Strevelanders de bezoekers pijn doen. Voor rust leverde dat één treffer op, in de tweede helft vielen de overige twee. "Zij hadden weliswaar meer balbezit, maar wij hadden meer punch." Wat ook hielp was dat SV Lopik een blessure opliep toen de ploeg niet meer mocht wisselen.

Groot-Ammers is van de nul af

groot-ammers • Groot-Ammers speelde zeer verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen Hardinxveld. "Eerste puntje, lekker man", jubelde trainer Ferry van Dijk. Zijn ploeg speelde naar zijn kunnen. Hardinxveld maakte het spel en daar stelde Groot-Ammers een flinke dosis energie tegenover. Al in de eerste minuut was het raak. Yannick de Bondt opende de score vanuit een corner. Na de 1-1 kwam de wedstrijd in evenwicht. Met een knappe goal zette Bob van Oosterhout op aangeven van Arwin Vink zijn ploeg weer op voorsprong. Via een strafschop kwam Hardinxveld toch nog langszij. "In de slotfase kregen we het lastig. Maar we hielden stand en zijn van de nul af."

Ondermaats SV Meerkerk gelijk

berkenwoude • SV Meerkerk kwam een 1-1 gelijkspel nog goed weg bij FC Perkouw. "De eerste helft was nog wel redelijk", vond trainer Gerry Schaap. Een beetje gelukkig kreeg zijn ploeg een penalty mee. Aanvankelijke miste Floren Streefkerk, maar omdat de keeper te vroeg zijn doellijn verliet mocht hij het opnieuw proberen. Deze keer was het wel raak. "In de rust aangegeven dat het beter moest. We startten ook nog wel aardig aan de tweede helft, maar nadat David Versluis via een eigen doelpunt gelijk had gemaakt lag de wedstrijd helemaal open." SV Meerkerk kwam flink onder druk te staan. "We waren een beetje knock-out geslagen."

Robin Peursem is on fire

lekkerkerk • Robin Peursem was voor Schelluinen in de met 4-1 gewonnen pot van Lekkerkerk zonder meer de 'man of the match'. De aanvaller scoorde driemaal en leidde met een schot op de paal de andere goal in. Het ging heel Schelluinen sowieso een stuk beter af dan een week geleden. De wind mee in de eerste helft zorgde voor één treffer van Peursem. In de zestigste minuut schoot Peursem op de paal waarna Laurens Lingen scoorde. Vervolgens werd Peursem twee keer alleen voor de keeper gezet en daar wist hij wel raad mee.

Lekvogels brengt te weinig

spijk • Lekvogels moest bij SVS '65 een 4-0 verlies slikken en vindt zichzelf na twee duels terug op de onderste plek van de ranglijst. "Alleen in het eerste kwartier maakten we aanspraak op meer", vond Ton Delfgou. "Toen kregen we twee à drie kansen. Maar zij hebben Willem Looijen en voor hem is het direct raak. En daarna nog een paar keer." Bovendien vond hij dat zijn ploeg te weinig bracht.