Run for Africa

groot-ammers • Op 2 november wordt er een Run for Africa georganiseerd om het werk van familie Van der Grijn te steunen. Gerwin en Priscilla wonen en werken met hun gezin bij de organisatie Operatie Mobilisatie in Afrika.
Het wonen en werken wordt volledig mogelijk gemaakt door giften. En daar kan iedereen aan meedragen door mee te doen met deze run, die begint om 14.30 uur en plaatsvindt nabij Achterland 3a in Groot-Ammers. Aanmelden kan vanaf 14.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt minimaal 30 euro. Afstanden zijn 6,5 of 10 kilometer wandelen of hardlopen. De 10 kilometer is deels offroad. Er is geen kleedruimte aanwezig. Op www.steunom.nl/run staat meer informatie en kan men zich aanmelden voor de run. Ook kan men via deze site deelnemers sponsoren. Uiteraard zijn supporters ook welkom op zaterdag 2 november.


Werken aan Hoog-bloklandseweg

hoogblokland • In opdracht van Waterschap Rivierenland en de gemeente Molenlanden starten begin oktober werkzaamheden aan de Hoogbloklandseweg in Hoogblokland.
Om het watersysteem toekomstbestendig te maken is het noodzakelijk een aantal duikerverbindingen onder de Hoogbloklandseweg te realiseren ter hoogte van Hoogbloklandseweg nummer 7 en 12. Voordat deze verbindingen kunnen worden aangelegd moet de ondergrondse infrastructuur (water en elektra) worden aangepast. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Vulpen uit Gorinchem in opdracht van Oasen en Stedin. De verwachting is dat de werkzaamheden circa tien weken duren.
Op sommige momenten zijn omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer. Het fietspad blijft voor fietsers toegankelijk en bestemmingsverkeer voor woningen en bedrijven blijft mogelijk.