• Kleuren en stijlen combineren doet Louwrina graag.
• Kleuren en stijlen combineren doet Louwrina graag. Foto: Aangeleverd

Louwrina maakt elk interieur stijlvol

goudriaan • Het najaar is een leuke tijd om het in huis gezellig te maken. De temperatuur daalt, de dagen worden korter, we brengen meer uren binnenshuis door. Louwrina Roest uit Goudriaan geeft graag advies.

Eigenlijk is Louwrina's bedrijf begonnen als een hobby. Maar dan wel uitgevoerd met deskundigheid. "Ik heb de vakopleiding Bloem & Interieur in Houten gedaan", vertelt ze. "Ik ben altijd bezig in huis en tuin, dingen creëren, oude meubels pimpen, dat doe ik graag. Voorheen werkte ik in een bloemenwinkel, tuincentra en een interieurzaak. Met klanten omgaan, hen adviseren en meedenken vind ik ook leuk."

Afgelopen voorjaar begon de Goudriaanse met Louwrina Kleur- en Interieuradvies. "Vrienden benaderden me al regelmatig met de vraag: wil je eens meedenken over mijn interieur? Het groeide uit, ook familie van vrienden kwam met vragen. Dit voorjaar heb ik de sprong gewaagd en heb ik mijn baan opgezegd om mijn eigen bedrijf te beginnen."

Onafhankelijk

Op veel plekken doet Louwrina inspiratie op. In interieurzaken, restaurants, op beurzen, al surfend op internet en door het lezen van woonbladen. Alle ideeën benut ze voor haar klanten. "Pluspunt is dat ik onafhankelijk ben, ik zit niet vast aan dealers. Daardoor kan ik meubels en accessoires van diverse leveranciers combineren. Kenmerkend voor mij is het spelen met kleuren, dat vind ik heel leuk. En het combineren van stijlen, waardoor je iets unieks maakt."

Wie een beroep doet op Louwrina, kan kiezen uit diverse mogelijkheden. "Ik werk met vier verschillende pakketten die in overleg aangepast kunnen worden. Het eerste pakket is: twee uur advies op locatie. Bij de klant thuis geef ik ideeën voor de indeling, kleurgebruik en accessoires. Bij een uitgebreider pakket maak ik onder andere een 2D-tekening, een shoppinglist, een moodboard en geef lichtadvies. Soms hebben klanten zelf al plaatjes verzameld, dat vind ik leuk. Het probleem is vaak dat ze heel veel leuk vinden, maar niet kunnen kiezen. Belangrijk is dat het persoonlijk wordt en past bij het budget van de klant."

Klanten verrassen

Uiteindelijk moeten klanten zelf aan de slag. "Maar met een goed plan heb je een stok achter de deur. En je bespaart tijd omdat je niet meer hoeft te zoeken. Ik hoop dat ik mensen kan verrassen, bijvoorbeeld door met een idee voor een indeling te komen waar ze zelf nog niet aan dachten." Een paar adviezen wil Louwrina al geven. "Denk groots. Mensen zetten vaak te veel kleine dingen neer, die dan niet tot hun recht komen. En creëer rust door eilandjes te maken, bijvoorbeeld door zithoekmeubels optisch te verbinden met een vloerkleed. Als je spullen groepeert, ontstaat harmonie in je interieur."

Omdat het 'oktober woonmaand' is, biedt Louwrina korting op een adviesgesprek van twee uur. Voor meer informatie: www.louwrina.nl.

Anne Marie Hoekstra