vrijdag 27 september

Schrijfherberg in Bleskensgraaf
13:30, Bleskensgraaf, restaurant De Burgemeester. Schrijfliefhebbers zijn welkom. Het thema is deze keer een column. Info: E. schrijfherberg@gmail.com.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Mannen van Taal met TALK
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Mannen van Taal brengen hun uitvoering TALK. Het wordt de meest onvergetelijke TALK ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met 'dansende powerpoint en woordgoochelarij' (Theaterkrant) en proberen het naar adem happende publiek voor zich te winnen. "Verbluffend en onnavolgbaar," zegt de pers. En: "Aantrekkelijke poging om het stof van de poëzie te blazen." Wat wij zeggen? Humor van de bovenste verbale plank. De leukste TED-talk-parodie ooit! Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede. Punt. TALK is een cabaretvoorstelling van John Schleipen (Crème Fraîche), Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen. Entree bedraagt €17,50/€16,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 28 september

Najaarsmarkt in Meerkerk
9:00, Meerkerk. Bij de christelijk gereformeerde kerk aan de Tolstraat is tot 14.30 uur de najaarsmarkt. Te koop zijn onder meer tweedehands spullen en etenswaren als oliebollen.

Theater Terra - Kikker en het Avontuur (4+)
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Theater Terra verzorgt de uitvoering Kikker en het Avontuur in Theater De Willem. Kikker gaat samen met Rat op reis. Als het gaat regenen, moeten ze snel terug. Thuis blijkt een nog veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Kikker kan het beste zwemmen en daarom gaat hij hulp halen. Het is toch te hopen dat dit goed afloopt. En na de afloop kun je met Kikker op de foto. Een splinternieuwe familiemusical van Theater Terra naar de boeken van Max Velthuijs en met teksten van Bruun Kuijt.Kom voorafgaand of na de voorstelling een mooie kleurplaat kleuren in de kleurhoek! Entree bedraagt €15,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Symphonia-bazaar in Hoogblokland
18:30, Hoogblokland. Muziekvereniging Symphonia houdt de jaarlijkse 'Symphonia-bazaar' in MFC Den Hoek, Dorpsweg 81. De aanvang is 18.30 uur met een kinderdisco. Om 19.30 uur start de kinderbazar met speciale kinderprijzen. Vanaf 20.30 uur draait het koekrad voor volwassenen en zijn er andere activiteiten. Gratis loten worden uitgedeeld. De opbrengst is onder meer voor opleidingen en instrumenten voor de jeugd.

Jubileumconcert Zederiks Mannenkoor
20:00, Ameide. Het Zederiks Christelijk Mannenkoor geeft een concert ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan in de hervormde kerk van Ameide. Medewerking verleent door Parlando, een uit 20 leden bestaand orkest en de landelijk bekende sopraan Erica Vogel. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Kerk open 19:30 uur. Info: www.zederikschristelijkmannnenkoor.nl.

maandag 30 september

PCOB Giessenlanden
14:00, Hoogblokland, MFC De Hoek. PCOB-afdeling Giessenlanden houdt een bijeenkomst over het Jodendom. Deze dag valt samen met het Joods Nieuwjaar en de gast deze middag is Loe Baan. Ook niet-leden zijn welkom.

dinsdag 1 oktober

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Inloop tot 12.00 uur. Tevens taalondersteuning voor nieuwe burgers van Molenlanden. Bel voor informatie en/of aanmelding naar Marianne Bons, 06-15689981. Info: www.huisvandewaard.nl

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Nieuwe gasten zijn welkom. Er is ook klaverjassen.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Vrouwenavond Bleskensgraaf
19:30, Bleskensgraaf, VBG. 'Gods stem verstaan' is het thema dat centraal staat tijdens een vrouwenavond. De avond is een initiatief van een aantal dames uit het dorp in samenwerking met stichting Traveling Light uit Papendrecht. Marja Verschoor-Meijers zal spreken over het thema 'Gods stem verstaan'. De overdenking zal na de pauze verder worden uitgewerkt aan de hand van een diapresentatie over het werk van stichting Traveling Light. De stichting ondersteunt christelijke zorgprojecten in zo'n dertig landen in heel Europa. Er is live muziek, kaarten- en boekenverkoop en gelegenheid tot ontmoeting. De avond is in de zaal van de Baptistengemeente, Kerkstraat 8. Inloop is vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Collecte voor stichting Traveling Light.

woensdag 2 oktober

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Ver. gebouw De Overstap, Kerkweg 10. Tot 12.00 uur: In deze 'Week van de Eenzaamheid' staan vrijwilligers klaar voor een praatje en kopje koffie/thee. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Noordeloos
9:45, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 10.45 uur is er 'Zeker op de Been'. Een quiz is er van 11.00 tot 12.00 uur en het spreekuur van Welzijn Molenlanden is er van 10.00 tot 11.30 uur. Vrijblijvend binnenlopen kan tussen 10.00 en 12.00 uur.

Open eettafel Groot-Ammers
12:00, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Open eettafel. Meer informatie: Hennie Kortleve, 0184-661684, of Ria Verheij, 0184-662667.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Buurtzorg bij senioren Lexmond
14:00, Lexmond. De Algemene Seniorenvereniging Lexmond komt bij elkaar in Huis Het Bosch. Medewerkers van Buurtzorg zijn uitgenodigd om iets van hun werk in de thuiszorg te vertellen.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Bingo De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een bingo plaats. Kosten voor externen zijn 3 euro.

Passage Langerak-Nieuwpoort
19:30, Nieuwpoort, Het Arsenaal. Dhr. Schippers uit Tiel verzorgt bij Passage Langerak-Nieuwpoort een presentatie over Fruitbaasje Flipje uit Tiel. Hij brengt allerlei voorwerpen van jammakers mee. Er is ook een verkooptafel.

donderdag 3 oktober

Open eettafel Goudriaan en Ottoland
12:00, Goudriaan, De Multistee. Open eettafel voor 55-plussers uit Goudriaan en Ottoland. Kosten: 7,50 euro. Voor vragen of opgave: Ans van Rijn, 0183-840028.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 14.15 uur Bewegen voor 60-plussers. Vanaf 14.30 uur inloop voor een praatje en kopje koffie/thee. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor in deze 'Week van de Eenzaamheid'. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Bijdrage minimaal 2,50 euro per persoon. Deelnemen: Dini Resseler. 0184-641769. Info: www.huisvandewaard.nl

Koersbal voor senioren
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Dorpskamer Giessenburg
15:15, Giessenburg, Tilplein. Tot 17.00 uur is er de Speelkamer. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

vrijdag 4 oktober

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Eerste Garden Sale in Giessenburg
16:00, Giessenburg. Aan de Wilhelminalaan vindt tot 20.00 uur een Garden Sale plaats.De Garden Sale wordt georganiseerd door een aantal mensen uit de straat. Zij hebben dit initiatief genomen en in gang gezet. Dit is/wordt de eerste Garden sale van de Wilhelminalaan in Giessenburg. Degenen uit de Wilhelminalaan die meedoen aan de verkoop worden aangegeven met een grote ballon.

'Beierse avond' in De Zes Molens
17:30, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens is een 'Beierse avond'. Inschrijven voor de maaltijd kan bij de medewerkers, 0184-678043. Kosten: 19,75 euro.

Herfstfair L. & N. Smit's Stichting in 't Waellant
09;30, Nieuw-Lekkerland. In 't Waellant is een herfstfair. Er zullen een tiental kramen zijn met brocante, handwerk, bloemstukjes, jam, enzovoorts. Daarnaast zijn er een aantal maatschappelijke organisaties die zich die dag promoten. Aan het eind van de ochtend tweemaal een optreden van het Arkels Visserskoor. Er zijn prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur of met het enveloppen trekken. Een rollatorbehendigheidsloop wordt gehouden. Er is ook een sjoelcompetitie voor de AAD Netwerken Sjoelbokaal. Tegen een geringe vergoeding kan men meerijden in een van de legertrucks van de TRIS (voormalige Troepenmacht In Suriname). De inwendige mens kan worden versterkt met koffie/thee, fris, cake of huisgemaakte appeltaart en erwtensoep of tomatensoep met diverse broodjes of een hamburger. De fair wordt gehouden van 09.30 tot 16.00 uur.

Cello/pianorecital
20:00, Nieuw-Lekkerland. Celliste Beitske Verheij en pianist Bernd Brackman een recital in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1. Zij spelen werken van Bach, Beethoven, Fauré en Franck. Dit concert is het eerste van een serie van vijf concerten rond de cellosonates van Beethoven. Speciaal voor deze serie is een antieke Erard-vleugel aangeschaft. Toegang: 15 euro. Kinderen tot 18 jaar: 10 euro. Meer informatie is te vinden op www.beitske-verheij.nl.

Pianowerken van Chopin en Schubert
20:00, Bleskensgraaf. In concertzaal Steeckerhil speelt pianist Erwin Rommert werken van de componisten Chopin en Schubert. De organisatie is in handen van de Stichting Alblasconcerten. De ontvangst is vanaf 19.15 uur. Aanmelden kan via son@alblasconcerten.nl of 06050297904. De entree is 20 euro voor vrienden van de stichting en 35 euro voor introducés.

Concert Reflexxion 'Walk by Faith'
20:00, Hardinxveld-Giessendam. Gospelkoor Reflexxion uit Giessenburg geeft een concert met Martin Brand in De Bron, Maasstraat 1. Het thema is 'Walk by Faith'. Muzikale begeleiding door Christiaan van der Ree (piano), Mark Westdorp (basgitaar), Jan-Willem Westdorp (drums) en Erik de Jong (gitaar). Entree: 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro. Kaartverkoop vanaf 19.15 uur aan de zaal.