• De wedstrijdschutters die in het zonnetje werden gezet.
• De wedstrijdschutters die in het zonnetje werden gezet.

Feestelijke zitting Schuttersgilde

lexmond • Schuttersgilde St. Martinus en St. Antonius Lexmond & Hei-en Boeicop beleefde zaterdag een feestelijke zitting.

Tijdens de van het Schuttersgilde St. Martinus en St. Antonius zijn Marrie van Heumen, Jan Schaafsma en Fons Brand herbenoemd als lid Overheid. Tevens heeft Marrie van Heumen zaterdag de functie van Deken-schrijver overgedragen aan Fons Brand.

Sociaal contact

Wethouder Christa Hendriksen memoreerde in haar verhaal dat het sociale contact, de sport en het cultureel erfgoed in elkaar verweven is, hetgeen door het gilde duidelijk wordt uitgedragen.

Verder heeft de wethouder vijf wedstrijdschutters van het gilde voor hun behaalde resultaten van afgelopen jaar met een mooie bos bloemen in het zonnetje gezet: Leo van Heumen die ondanks slecht zicht toch in de prijzen valt; Dik de Vor vooral trots op zijn resultaat en Walter Huisman voor twee eerste prijzen op NK. Fons Brand eerste plaats op de open nationale wedstrijd behaalde hij met een persoonlijk record van 198 punten van de maximaal te behalen 200 punten en Gratia Brand schoot zich tot Koning der Koningen op de Gildedag van kring Maasland in Nieuwkuijk.

Na de feestelijke zitting vond op het evenemententerrein het Burgerkoning schieten plaats. Na 89 rake schoten viel de houten vogel en heeft Dik de Vor zich tot Burger Koning geschoten. Op de foto staan van links naar rechts Leo van Heumen, Gratia Brand, Fons Brand, Walter Huisman, Dik de Vor (v.l.n.r.).