Afbeelding

1 Wie is Paulien Rijneveld?

Paulien Rijneveld-'t Lam uit Streefkerk presenteert haar 'young adult'-boek Verboden vrucht. We stellen haar enkele vragen.

Paulien: "Ik ben 31 jaar. Getrouwd met Arnold, twee jongens. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het leesbaarder maken van manuscripten, het corrigeren van manuscripten en het helpen van schrijvers met hun manuscript zodat het uitgegeven kan worden. Ook schrijf ik recensies voor boeken."

2 Waarover gaat jouw nieuwe boek?

Paulien: "Over sexting. Het versturen van seksueel getinte foto's dus. En vriendschap. Ook zit er een christelijk tintje aan."

3 Waarom over dit thema?

Paulien: "Omdat het heel actueel is onder jongeren sinds de komst van smartphone. Ik wilde graag iets actueels vermengen met mijn fantasie. Iets wat jongeren aan zou spreken."

4 Wat wil je met dit boek bereiken?

Paulien: "Dat jongeren nadenken over wat de gevolgen kunnen zijn als je zulke foto's verstuurd. Jongeren zijn meestal naïef, vertrouwen de hele wereld en denken niet altijd na over de gevolgen. Maar ook juist dat jongeren (of ouderen) niet oordelen over een ander want iedereen kan zoiets doen. Help elkaar juist als zoiets gebeurd, bid voor de ander. Het kan iedereen overkomen."

5 Hoe kunnen mensen jouw boek bestellen?

Paulien: "Mijn boek heeft de titel 'Verboden vrucht' en is te bestellen op www.omsionswil.nl, maar hij ligt ook in diverse boekwinkels. Bijvoorbeeld in De Graankorrel in Streefkerk."