Afbeelding
Foto:

Gemeente VHL krijgt jeugdlintje

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden gaat een jeugdlintje invoeren. De lintjes zijn bedoeld voor inwoners van zes tot 25 jaar die in de gemeente wonen en zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of de gemeente.

Ook jongeren die een buitengewone prestatie hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen, komen voor het lintje in aanmerking. Met het jeugdlintje toont de gemeente haar waardering voor jeugdige inwoners die iets uitzonderlijks hebben gepresteerd. De gemeenteraad buigt zich op 3 oktober over het voorstel.


Kringloopwinkel viert verjaardag

goudriaan • Kringloopwinkel Graafstroom viert deze maand haar twintigjarig bestaan. In de week van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 oktober worden er allerlei feestelijke activiteiten en acties georganiseerd aan De Hoogt 1b in Goudriaan.

Er is gratis koffie, thee of limonade met iets lekkers, grabbelen en lollyspel voor de kinderen, kraam met mooie, oude spullen en een boekenmarkt. Op woensdag en zaterdag is er een ijsje voor alle klanten.
In de winkel staat deze week een goede doelenboom waarin men een aanvraag kunt hangen voor een persoon, vereniging of stichting. Op zaterdag worden er tien giften uitgereikt aan deze doelen.
Op donderdagochtend wordt er een creatieve workshop servies versieren georganiseerd. Hiervoor kan men zich van te voren in de winkel opgeven. Deze workshop kost 5 euro en voor materiaal wordt gezorgd. Tijden zijn van 09.00 uur en 10.15 uur
Op zaterdag vanaf 13.00 uur kan men eigen spullen laten taxeren door een echte kenner. Wie iets heeft waarvan men de waarde niet weet, kan dit meegenomen worden om te laten taxeren tijdens de kunst en kitsch middag.

Speciaal voor de kinderen zal er op zaterdag iemand zijn die met ballonnen prachtige dingen kan maken. Op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 oktober is de winkel deze week geopend van 13.00 tot 16.30 uur en op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 16.30 uur.


Seniorenraad houdt Dag van de Ouderen

giessenburg • Seniorenraad Molenlanden organiseert op vrijdag 4 oktober in de Til in Giessenburg een Dag van de Ouderen.

De Dag wordt geopend door waarnemend burgemeester Van der Borg. In het ochtendgedeelte spreekt notaris Yvonne Wansleeben van Notariskantoor Leussen & Van den Broek over Levenstestament, erven en schenken. Na de lunch in de vorm van een stamppottenbuffet treedt Wieteke van Dort op. Trio Sfeer zorgt voor de muzikale omlijsting.
De inloop is vanaf 10.00 uur en de dag wordt afgesloten om 15.00 uur. Kaartverkoop is op woensdag 18 september op de volgende punten: Dorpskamer Arkel van 11.00 tot 12.00 uur, Den Hoek Hoogblokland van 11.30 tot 12.15 uur, Ons Dorpshuis Schelluinen van 13.00 tot 13.45 uur, Noorderhuis Noordeloos van 13.30 tot 14.15 uur, Dorpskamer Giessenburg van 14.00 tot 15.00 uur, De Oude School Giessen-Oudekerk van 15.15 tot 15.45 uur en De Zes Molens Hoornaar van 16.00 tot 16.45 uur. De kosten zijn 12,50 euro. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Arie Slob via 0183-581331 of mrarieslob@hetnet.nl.