Auteur Jan Klijn bij EO Live

groot-ammers • Auteur Jan Klijn uit Groot-Ammers is zaterdag 7 december te gast bij het radioprogramma EO Live op Radio 5. Hij gaat tijdens het gesprek met presentatrice Yvonne Sprunken onder meer in op zijn nieuwe boek 'Onrecht in de Alblasserwaard' en de herziene versie van 'Moord in de Alblasserwaard' (zie artikel hiernaast). Het programma begint om 19.00 uur; het interview met Jan Klijn start rond 21.15 uur.


Verloting bij Kringloop Ameide

ameide • Kringloop Ameide aan de Aaksterveld 2 bestaat begin oktober een jaar en viert dat met de verloting van bonnen van 20 tot 40 euro van de winkeliersvereniging van Ameide. De verloting vindt plaats op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober onder klanten van de Kringloop.

De Kringloop van Ameide heeft in haar eerste jaar aan vele goede doelen, activiteiten en verenigingen geld kunnen doneren, zoals de sponsorloop voor Serieus Request van de Hendrik van Brederodeschool, de Voedselbank, Spieren voor Spieren tijdens het NK wielrennen voor de jeugd, Brede School in Ameide, feestweek Meerkerk, wandelvierdaagse van Ameide en Meerkerk en de Historische Vereniging Ameide-Tienhoven. Ook werden de kinderen getrakteerd op een ijsje tijdens het timmerdorp in Ameide. Wie een actie of een evenement heeft, kan het melden bij Stichting Kringloop Ameide. Info: www.kringloopameide.nl of 06-10077748.


Kerkproeverij in Noordeloos

noordeloos • De Ontmoetingskerk in Noordeloos doet zondag 29 september mee met de landelijke actie 'Kerkproeverij'. De dienst wordt geleid door ds. Annette Driebergen. Het thema is 'Dat smaakt naar meer'. Aanvang is om 09.30 uur in de kerk aan de M.J. Veder van Hobokenstraat 15e in Noordeloos.


Inzamelen voor Roemeniëstichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Welkom zijn goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen en kleine meubelen. Op zaterdag 28 september staan vrijwilligers van de stichting tussen 10.00 tot 12.00 uur klaar bij de Voorhof -naast de hervormde kerk in Lexmond- om spullen in ontvangst te nemen. Ze hopen veel te kunnen inzamelen zodat in oktober weer een vrachtwagen kan afreizen naar Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting. Vanuit de kringloopwinkel daar ter plaatse zullen de artikelen verkocht worden. Wie nog goede spullen heeft die niet meer worden gebruikt maar nog wel goed verkoopbaar zijn in Roemenië kan ze op 28 september komen inleveren. Voor grotere artikelen zoals meubels: Jan van Zessen: 06-27347584. De spullen worden dan thuis opgehaald.