Oudere mensen in de sloot door slecht wegdek

Afgelopen zaterdag is er een ongeval op de Brandwijksedijk in Brandwijk. Mijn ouders van 81 en 78 jaar zijn beiden uit de bagger en sloot gered door brandweer en gelukkig door de ambulance veilig naar het ziekenhuis gebracht. Bedankt beste bewoners en voorbijgangers en hulpverleners!

Helaas is dit ongeval niet de eerste maar het derde ongeval op dezelfde locatie, blijkt de volgende dag. De weg is kapot en er zijn grote hoogteverschillen. Ik heb dit gemeld bij de gemeente Molenlanden. Bedankt Els, voor je medeleven en advies om Waterschap ook op de hoogte te stellen van het kapotte wegdek. Waterschap gebeld en een klacht voor achterstallig onderhoud ingediend. Drie mensen al op dezelfde plaats in de sloot. De mevrouw van het Waterschap vertelde dat 'oude mensen' sommige plaatsen maar moeten mijden. Ik vind dit een misselijkmakende opmerking. Mijn moeder fietst gelukkig nog met mijn vader en wie bepaalt waar je wel en niet gaat fietsen?

Verboden voor kinderen en bakfietsen en tractoren en als laatste ouderen. Wat zal het stil zijn binnenkort op Brandwijk. Het Waterschap plaatst liever een goedkoop bord dan de weg te repareren? Schaam u. En of ik het klachtenformulier wil invullen voor mijn ouders. Zeker! Gaat u dan asfalteren?

Fijn dat de gemeente en de bewoners nog empathie tonen door hulp en inzet. Namens mijn ouders dank u. Ze kunnen gelukkig donderdag samen hun verjaardag vieren.

Jacqueline Kok
Brandwijk