Afbeelding
Foto:

Nieuwe stichting gaat Lekoever aanpakken

ameide • Op 13 september is in Ameide de Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek opgericht. De stichting is geschoeid op een burgerinitiatief en beoogt het verbeteren van de waterzijde van de Lek in Ameide en Tienhoven, zodat het waterfront meer mogelijkheden biedt voor bewoners, recreanten en waterverkeer.
De mogelijkheden van steigers, aanlegplaatsen, strandfaciliteiten en horeca gaan onder de loep genomen worden en mede afgestemd worden op de ontwikkelingen aan het Salmsteke en de op handen zijnde dijkaanpassingen.
De komende maanden gaat een groep bewoners met de verschillende autoriteiten de mogelijkheden onderzoeken en op 20 januari 2020 zullen de eerste plannen gepresenteerd worden in Het Spant in Ameide, waarbij alle inwoners welkom zijn en vragen kunnen stellen of commentaar leveren. Het bestuur bestaat uit Jan de Wit, Annemarie Top, Marleen Beijen, Annemarie Uijttewaal en Dirkjan Bouwmeester.


Appgroep en isolatie na geluidsoverlast café 'f Fust

nieuw-lekkerland • Café 't Fust in Nieuw-Lekkerland neemt maatregelen om de geluidsoverlast tegen te gaan. Dat blijkt uit een reactie van het gemeentebestuur van Molenlanden na schriftelijke vragen van de SGP.

De gemeente laat regelmatig controles uitvoeren bij café's in de gemeente en heeft bij 'f Fust aan het Planetenplein geen grote overtredingen geconstateerd. Er werd onlangs een waarschuwing uitgedeeld omdat er alcohol geschonken was aan iemand die jonger was dan achttien jaar.
Naar aanleiding van meldingen van omwonenden over geluidsoverlast hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente, de politie, de betreffende omwonenden en de uitbater van het café. Daarbij is door de exploitant toegezegd de geluidsnormen en sluitingstijden na te leven, waarbij er een groepsapp is opgestart waarin omwonenden op de betreffende momenten direct zelf overlast kunnen melden bij de exploitant, zodat die in kan grijpen.
Omwonenden vertelden dat er langere perioden waren waarop er geen geluidsoverlast werd ervaren, maar dat dit op sommige momenten toch nog wel werd ervaren. Daarop hebben diverse controles plaatsgevonden, maar daarbij geen overtredingen geconstateerd. In de afgelopen week is er opnieuw een gesprek geweest tussen exploitant en de burgemeester. Daarbij heeft de exploitant aangegeven actief maatregelen te gaan nemen voor wat betreft isolering en geluidsbegrenzing. Daarnaast gaat de exploitant in samenwerking met de betreffende omwonenden een concrete mogelijkheid van geluidsdemping op het plein onderzoeken.


VVD stelt vragen over statushouders

vijfheerenlanden • De VVD in de gemeente Vijfheerenlanden is benieuwd naar de huisvesting van statushouders in Hotel Tulip Inn in Meerkerk. De fractie heeft over dit onderwerp schriftelijke vragen gesteld aan B&W. De VVD wijst op recente publicaties in deze krant, waarin stond vermeld dat Tulip Inn arbeidsmigranten gaat huisvesten. Zo wil de fractie weten of er sprake is van een 'normaal' verblijf in een hotel of huisvesting in de vorm van (tijdelijke) bewoning, om hoeveel statushouders en om welke periode het gaat.