Chrysantenactie AFK

ameide • Ameides Fanfare Korps houdt dinsdag 24 september de jaarlijkse Chrysantenactie in Ameide en Tienhoven aan de Lek. Vanaf 18.30 uur worden de bossen bloemen aan de deur aangeboden. De opbrengst is de voor de aanschaf van instrumenten en muziekstukken.


Contactavond MS vereniging

gorinchem • De MS vereniging van Gorinchem en omgeving verzorgt woensdag 25 september vanaf 20.00 uur een contactavond in de recreatiezaal van de Boogflat, Pijlstraat-portiek 2, in Gorinchem. Vanaf 19:30 uur is de zaal open. Deelname is gratis. Spreker is Chris Schouten, directeur bij de MSVN (MS Vereniging Nederland). Onderwerpen die naar voren kunnen komen: nieuw gevormde Medische Adviescommissie, samenwerking MS-fonds, bemoeienis Fampyra in basispakket en fondsen werven.


Koffie/lesochtenden in De Oude School

ameide • Op tien maandagochtenden vanaf maandag 23 september, telkens van half tien tot half twaalf, gaan deuren van De Oude School aan de J.W. van Puttestraat 14 in Ameide open voor koffie/lesochtenden over De School van Gods liefde, liefde voor God, je naaste, jezelf en voor de schepping. Aline Oudwater-Vis zal als pedagoog en theoloog deze ochtenden leiden. Aanmelden: alinevandermarel@hotmail.com.


Feestelijke zitting Schuttersgilde

lexmond • Het Schuttersgilde St. Martinus en St. Antonius Lexmond en Hei- en Boeicop houdt zaterdag 21 september de openbare feestelijke zitting in het Historium. Na een rondgang door het dorp zal hoofdman Arie de Jong rond 10:20 uur de feestelijke zitting bij hamerslag openen. Diverse leden zullen worden benoemd of herbenoemd begeleid door een muzikaal intermezzo, Schutterspraet van wethouder Christa Hendriksen en Erepraet van Ciska Stark. Na afloop van de zitting wordt buiten het gebouw de Eed van Trouw afgelegd gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Voor leden en genodigden wordt de Erewijn gedronken en de lunch genuttigd. Vanaf 13.00 uur vertrekt het Gilde naar het evenemententerrein waar men vanaf 14.00 uur kan kennismaken met het kruisboogschieten, vendelen en trommen; tevens is er mogelijkheid om een partij Jeu de Boules te spelen. Om 14:00 uur begint het Burger Koning schieten. Dit is een open schietwedstrijd waaraan alle burgers aan kunnen deelnemen en strijden voor de titel Burger Koning.


Alzheimer Café

leerdam • In verpleeghuis Lingesteyn, Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam is dinsdag 24 september vanaf 19.30 uur een Alzheimer Café. Vertoond wordt de film 'Met mij is niks mis' en gespreksleider An Verhoef vertelt naar aanleiding hiervan uit eigen ervaring. Entree is gratis. De avond duurt tot 21.30 uur.


Kofferbakruilbeurs

sliedrecht • Op maandagavond 23 september is er een Groei & Bloei kofferbakruilbeurs. Iedereen die planten over heeft of wil ruilen met gesloten beurs is welkom. Locatie: parkeerterrein van Es Glas & Verf, Sportlaan 351 in Sliedrecht. Aanvang: 18.30 uur. Leden gratis, niet leden betalen 2,50 euro entree.