Oud-Feyenoord wint eerste duel op De Burcht

meerkerk • Onder toeziend oog van een kleine 1000 toeschouwers opende SV Meerkerk haar nieuw complex De Burcht. De openingsmatch werd gespeeld door een gelegenheidsteam van (oud-)eerste elftalspelers en oud-Feyenoord. De eerste goal viel in de vijftiende minuut van het eerste duel op De Burcht. Een mooie aanval van Patrick Vuurens werd door Bart Bakhuizen geweldig in het kruis en achter doelman Edwin van Zwieteren te schieten. Na de gelijkmaker van Peter Barendse vanaf elf meter wist keeper Sjaak de Wildt een strafschop van Mike Obiku te keren. Op slag van rust zette Daan van der Leun de gastheer op voorsprong. Met een compleet nieuw elftal moest SV Meerkerk weer even zijn draai vinden. De Rotterdammers niet. De uitblinkende Ali Boussabon scoorde 2-2 en niet veel later was het Ruben Schalken die oud-Feyenoord zelfs naar 2-3 schoot. Luuk van der Leun gaf een paar minuten voor tijd SV Meerkerk weer hoop met zijn 3-3, maar weer Boussabon velde in extremis het vonnis over de ongelukkige Meerkerkers; 3-4.