• Andy Sprong met zijn Ford Mustang.
• Andy Sprong met zijn Ford Mustang.

Wereldrecord met 1326 Mustangs

lommel/schelluinen • Europese Ford Mustang-rijders slaagden afgelopen zaterdag met vlag en wimpel het oude wereldrecord van 960 bolides in een colonne te breken.

Met 1326 Ford Mustangs in een lange parade werd het in 2017 in Mexico gevestigde record ruimschoots overtroffen. Onder hen Ford Mustang-fan Andy Sprong uit Schelluinen.

"Van jongs af aan ben ik gek op deze auto. In tegenstelling tot mijn vrienden, die een Ferrari of een Lamborghini mooier vonden. Het model van de Ford Mustang, maar het geluid en feitelijk de hele uitstraling sprak mij aan", aldus Andy Sprong.

Twee jaar geleden en net zijn rijbewijs op zak kwam zijn droom uit. "Samen met mijn vader heb ik in de zomer van 2017 de auto gekocht. Ruim een jaar ben ik nu alleen eigenaar van de in 2005 gebouwde rode Mustang met witte bies." Andy (20) is zuinig op zijn prachtige auto met V8 motor. "Heel zuinig. Ik ben echt een hobby-rijder. Binnenkort gaat de auto de winterstalling in om in april weer de weg op te gaan. Ik rijd zo'n 4000 kilometer per jaar. Privé rijd ik in een Kia, maar voor speciale events gaat de Mustang uit de schuur en ontmoet ik andere rijders."

Zoals afgelopen weekend. "Op Facebook las ik over de recordpoging en het leek mij wel leuk om er bij te zijn. De Ford Mustang bestaat 55 jaar. Alle auto's waren aanwezig, zelfs oudjes uit het beginjaar 1964."

De Mustang-rijders kwamen uit alle hoeken van Europa naar het Belgische Lommel. Onder de rijders maar liefst 136 drivers uit Nederland.

Theo Sprong