Jens Bassa sprint naar podium in Dordrecht

dordrecht/goudriaan • De 80e Ronde van Dordrecht is zaterdag bij de nieuwelingen gewonnen door Papendrechter Lucas Jansen. In de kopgroep van acht renners sprintte Jens Bassa (Goudriaan) naar de derde plaats.


Arno van Krimpen tweede in Hank

hank/regio • De nieuwelingen uit de Alblasserwaard gaven zondag hun visitekaartje af in de kermisronde van Hank. Arno van Krimpen (Groot-Ammers) en Jens Bassa (Goudriaan) maakten beiden deel uit van de kopgroep. Van Krimpen sprintte achter Roan Konings naar de tweede plaats, Bassa werd na zijn derde plaats van zaterdag in Dordrecht ditmaal vierde.


Open viswedstrijd in Hoornaar

hoornaar • Sportvissers uit de regio kunnen zaterdag 28 september deelnemen aan een open viswedstrijd in Hoornaar. Er zal worden gevist in polderwater. Om 07:15 uur wordt er geloot op het Dirk IV-plein. Aansluitend wordt er gevist van 08:00 tot 12:00 uur. Het inleggeld bedraagt 7,50 euro. Aanmelden kan tot en met 26 september bij M. Oskam, tel. 06-38303455, e-mail: m.oskam@hotmail.com.


Delphine van der Grijn versterkt koppositie

noordeloos/ameide • Tijdens de negende editie van de Loop naar de Pomp zaterdag in Noordeloos heeft de 12-jarige Delphine van der Grijn uit Ameide de derde plaats behaald op de vijf kilometer. Met een tijd van 22.36 minuten was ze slechts vijf seconden verwijderd van het zilver. Ze versterkt hiermee haar koppositie in het vijf kilometer klassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Het is alweer haar tweede podiumplaats in het circuit. In haar woonplaats was ze eerder dit jaar al ook al goed voor brons. Delphine van der Grijn maakt deel uit van De Jacchalzen, een speciale trainingsgroep van atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem gericht op jeugdige talenten op de lange afstand onder leiding van Jacco van der Vliet.


Jaco Vonk start sterk

giessenburg • Titelverdediger Jaco Vonk is sterk begonnen aan de nieuwe schaakcompetitie van SC Giessen en Linge. Ondanks een onnauwkeurigheid in de opening won hij gedecideerd van Henk Boot, de nummer 2 van afgelopen seizoen. Remise was een redelijke uitkomst in de gelijkwaardige partij tussen Hans Karelse en Tony Else. Chris Tromp joeg de witte koning van Arjan Uittenbogaard op en boekte een mooie overwinning.


PV De Snelvlucht

ameide • De wedvlucht Roye is bij PV De Snelvlucht gewonnen door H. Bouwmeester & Zn. Bij westenwind waren er 241 duiven van 12 deelnemers in concours.

Roye: H. Bouwmeester & Zn 1, 2, 4, 6, 8, 12, 13, 16; M. Jansen 3, 4, 14, 15, 20, 30, 33; Boon-v.d. Heuvel 7, 11, 27, 28; Carl Peterse 9, 22, 23; Leo van der Ham 10; L. v.d. Wilt 17, 29; Bikker-den Boef 18, 32, 36; E. Kool 19, 21, 26, 35; De Hoog & De Kruijk 24, 25.