Start to run bij Typhoon

gorinchem/regio • Bij atletiekvereniging Typhoon start donderdagavond 19 september een nieuwe cyclus Start to Run. Onder deskundige leiding van een trainer worden de deelnemers klaargestoomd om na enkele weken een aantal kilometers ononderbroken te kunnen hardlopen. Inschrijven kan via: www.yakultstarttorun.nl.

Simply Green vijfde op EK

denemarken/brandwijk • Het EK-tractorpulling in de 4,5 ton SuperSport-klasse heeft Simply Green in het Deense Brande de vijfde plaats opgeleverd. Er deden twaalf tractoren uit vijf Europese landen mee. Negen tractoren plaatsten zich voor de finale. Hierin zette John 1 Extreme Edition (Denemarken) met 101,15 meter de beste afstand neer. Erik Peeters (NL) eindigde met 95,49 meter als tweede en het brons was met 95,29 meter voor Krone Hulk (DK). De 90,89 meter van Laurens den Boer met Simply Green (Brandwijk) was goed voor plek 5.
Voor Simply Green staat zaterdag 14 september in Wekerom het NK op het programma.

Rens Tulner zesde in Eurode Omloop

lexmond • Rens Tulner (Lexmond) bekroonde een sterke koers zondag in de HLB van Daal Eurode Omloop met een zesde plaats. Jens van den Dool (Hoogblokland) werd vijftiende. De winst was, voor de tweede keer, voor Sjoerd Bax uit Uppel.

Noah de Groot 5e in Ronde Dordrecht

dordrecht/ottoland • De Ottolandse wielrenner Noah de Groot is vijfde geworden in de 80e Ronde van Dordrecht. André Luijk pakte de zege, voor Nick van der Meer en Jasper de Laat.

Ruben Blom 27e in België

booischot/regio • In het Belgische Booischot handhaafden de Jan van Arckel-junioren Ruben Blom (Tienhoven) en Bram van Herk (Groot-Ammers) zich zaterdag in het peloton in een koers over 83 kilometer. Met een achterstand van iets meer dan een minuut op de kopgroep werd Blom 27e en Van Herk 40e. Gezien het aantal DNF's en strubbelingen in de finale -met twee ruziënde Belgen, die hun vete na de finish nog voortzetten- nette klasseringen.