• Tessa samen met mascotte Sprinter, die tijdens de vierdaagse regelmatig zijn opwachting maakt.
• Tessa samen met mascotte Sprinter, die tijdens de vierdaagse regelmatig zijn opwachting maakt. Foto: Janneke Boogaard

Zwem4Daagse weer op de kalender

vianen • De Zwem4Daagse is terug, en hoe. Na een jaar zónder is de Zwem4Daagse terug in Vianen. De organisatie hoopt dat er deelnemers uit de hele gemeente Vijfheerenlanden meedoen.

Deelnemers kunnen vier dagen kiezen uit een cyclus van vijf, van 23 tot en met 27 september. Ze kunnen 's morgens, 's middags of vroeg in de avond terecht in het zwembad van Helsdingen Sport en Cultuur en hebben de keuze uit tien, twintig of veertig baantjes per keer. Ondertussen worden ze vermaakt met side events.

Jorrit Jansen en Tessa Brouwer van Team Sportservice Vianen: "Zwemmen is laagdrempelig: je kunt het individueel doen, op je eigen tempo, en het is fysiek niet al te belastend. Iedereen met een A-diploma kan meedoen. Plus: we hebben een prachtig zwembad in Vianen. Nu Vianen bij de gemeente Vijfheerenlanden hoort, hopen we dat er ook uit Leerdam en Zederik mensen komen meedoen. Het uiteindelijke doel is mensen in beweging krijgen én houden."

Kinderen in de hele gemeente hebben een flyer gekregen op school. De side events die tijdens de zwemuren plaatsvinden, worden ingevuld door verenigingen uit de hele gemeente. "Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen benaderen we ook kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben. Die groep is ook in Vianen aanzienlijk. Ze mogen samen met een begeleider gratis meedoen aan de zwemvierdaagse." Andere deelnemers betalen 11,50 euro (tot en met 15 jaar: 8,50 euro). Voorinschrijven voor de vierdaagse kan via de websites van Team Sportservice en Helsdingen, of ter plekke in het zwembad, maar dan zijn de inschrijfkosten hoger. Met vragen kan contact worden opgenomen met Tessa Brouwer via 030-2099999 of tbrouwer@teamsportservice.nl. Zie ook www.teamsportservice.nl/vianen.