Oud-wethouder Piet Hugense overleden

bleskensgraaf • Piet Hugense, oud-wethouder van de voormalige gemeente Graafstroom, is afgelopen week overleden. De inwoner van Bleskensgraaf is begin deze week begraven. Burgemeester Dirk van der Borg ging dinsdag voorafgaand aan de collegeavond in Ottoland hier kort op in. "Piet Hugense was een bekwaam jurist, die altijd voor anderen klaarstond. Het was een heel aardige man. Binnen bestuur en organisatie is met grote verslagenheid op zijn overlijden gereageerd." De politicus van de SGP werkte na zijn afscheid als wethouder als ambtenaar in zowel de gemeente Molenwaard als Molenlanden. In juni werd geconstateerd dat hij ziek was. Piet Hugense is 63 jaar geworden.


Frenkie de Jong mag Cruyff Court openen in Arkel

arkel • Frenkie de Jong is maandagavond op het Nederlandse voetbalgala verkozen tot Talent van het Jaar. Hieraan verbonden is dat hij een Cruyff Court mag openen in zijn geboorteplaats Arkel.

Arkel krijgt dus dankzij Frenkie de Jong een Cruyff Court. Wanneer het voor Arkel zover is, is nog niet bekend.


Opruimactie van zwerfvuil

hardinxveld-giessendam • De Alblasserwaardse Plastic Guerrilla (DPG) gaat op zaterdag 14 september zwerfvuil te lijf in Hardinxveld-Giessendam. Iedereen die het belangrijk vindt dat plastic en ander zwervend afval in de Alblasserwaard wordt aangepakt kan meedoen. De actie begint om 10.00 uur bij het NS-Station, Stationsstraat 2. Tot 12.00 uur zullen deelnemers in groepjes op pad gaan om zwerfvuil te rapen. Aanmelden is niet nodig. DPG zorgt voor gereedschap, vuilniszakken en drinken. Het is raadzaam zelf handschoenen mee te brengen.
DPG is een initiatief van mensen uit de Alblasserwaard, die iets willen doen tegen zwerfafval in onder andere wegbermen, plantsoenen en natuurgebieden. Aanmelden van locaties kan via: info@plasticguerrilla.nl. Voor meer informatie: www.plasticguerrilla.nl.