Eerste editie van Lowland Mud Games

lexmond • Op zaterdag 14 september staan voor de eerste keer de Lowland Mud Games op de agenda. Op een terrein aan de Lakerveld in Lexmond komen teams en individuele deelnemers op een modderig parcours tegen elkaar uit. Klei, sloten, water, obstakels, ze komen van alles op hun weg naar de finish tegen.

De organisatoren tekenden de afgelopen vijf jaar voor de Highlandgames in Zederik en besloten dat het tijd werd voor een evenement met een andere inhoud. Het doel blijft hetzelfde: mensen en bedrijven uit de regio middels een competitief en sportief evenement dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast gaat de opbrengst naar een jaarlijks te bepalen goed doel. In 2019 is dit Reuma Nederland, voorheen het Reumafonds. Voor meer informatie is er de website:

q www.lowlandmudgames.nl


Snollebollekes en Gerard Joling bij Ammerse Piraten

groot-ammers • Snollebollekes op vrijdag en Gerard Joling op zaterdag; de Ammerse Piraten hebben voor de dertiende editie van hun jaarlijkse feestavonden in oktober weer grote namen uit de Nederlandstalige muziekscene weten te strikken.

Het feest aan de Ambachtsweg vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober. Op vrijdag komen DJ Panic, Snollebollekes, DJ Jeroen van Dam en Poar Neem'n. De dag erna komen Helemaal Hollands, Frans Duijts, De Havenzangers 2.0, Mark van Veen en de Millstreetband & Gerard Joling op de planken.

De voorverkoop is inmiddels begonnen. Passe-partouts zijn alleen verkrijgbaar in september. Kaarten zijn te koop bij de vestiging van speciaalbakkerij Van der Grijn in Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland en Giessenburg, Café Sluis in Groot-Ammers, IJzerman Tweewielers in Brandwijk, Autobedrijf P. de Jong in Streefkerk, Café de Poort in Nieuwpoort en online via

q www.deammersepiraten.nl