De geheimen van het kaasmaken

noordeloos • Op zaterdag 7 september openen Maria en Kees de deuren van hun architectonische kaasboerderij Noorderlicht voor het grote publiek. Tijdens de open dag vertellen Maria en Kees hoe zij van de melk van hun oer-Hollandse Blaarkopkoeien Wilde Weide kaas maken. Daarnaast hebben zij diverse biologische collega's met hun eigen verhalen en producten uitgenodigd op het bedrijf.
Bezoekers hebben op de open dag van Maria en Kees niet alleen de keuze uit verhalen over en proeverijen van diverse kazen. Er is ook keuze uit krozenwijn, ijs, hamamdoeken, groenten, fruit, vlees en honing. De vogelwacht nodigt geïnteresseerden uit mee op excursie te gaan in het weiland. En alle yoghurt liefhebbers krijgen een kijkje achter de schermen om vervolgens zelf thuis yoghurt te kunnen maken. Ook kinderen kunnen hun hart op de boerderij ophalen met allerlei spellen en activiteiten.
De open dag op de kaasboerderij van Maria en Kees gelegen aan de Gorissenweg 1 in Noordeloos op zaterdag 7 september duurt 12.00 tot 16.00 uur.