Van den Dool 5e in 's-Gravendeel

's-gravendeel/hoogblokland • Kelvin van den Dool is vijfde geworden in de Nacht van 's-Gravendeel. De Hoogbloklandse renner zag de winst in dit criterium gaan naar Marco Doets, voor Coen Vermeltfoort en Steven Stenekes.


Bassa haalt finale

rotterdam/goudriaan • Onder tropische temperaturen haalde Mees Bassa de finale van de jeugddernywedstrijden op het parcours van RC Ahoy Rotterdam. In deze finale had de Goudriaanse renner niet echt een klik met zijn gangmaker, maar desondanks werd hij verdienstelijk zesde.


Daan Hartog weer op het podium

ossendrecht/giessenburg • Daan Hartog behaalde zondag zijn zoveelste podiumplaats van het seizoen in de Ronde van Calfven (Ossendrecht). De Jan van Arckel-jeugdrenner uit Giessenburg werd tweede in zijn leeftijdscategorie.


Etappezege Jens Bassa in Luxemburg

luxemburg/goudriaan • Jen Bassa heeft in de Skoda Tour Luxemburg de derde etappe gewonnen.

De Goudriaanse junior had de meerdaagse van Berlijn nog in de benen en werd vrijdag in de eerste omloop in de schoot van het peloton 35e. Zaterdag stond er een rit van 80 kilometer met een pittige beklimming op het programma. Normaliter een kolfje naar de hand van Bassa, maar ditmaal moest hij na twee ronden wegens maagklachten de strijd staken. Zondag was hij weer helemaal de oude. De Goudriaanse renner soleerde in deze etappe over 72 kilometer naar de overwinning. Jens Bassa had een voorsprong van 33 seconden op de nummer 2.


Thom Kortenoever een ervaring rijker

giessenburg • Thom Kortenoever maakte zaterdag in Enschede zijn internationale debuut. De Giessenburgse atleet was geselecteerd voor een interland van Oranje U16. Thom had niet zijn beste dag. Zijn discusworp van 43,24 meter was goed voor de vijfde plaats, waarmee hij een bescheiden bijdrage leverde aan het winnende puntentotaal van Team NL. Maar nog belangrijker was: de Giessenburger was een mooie sportervaring rijker.


Ondanks pech 5e plaats Luca van Leer

strijen/leerbroek • De vijfde NK-wedstrijd in Strijen heeft de jonge Leerbroekse karter Luca van Leer afgelopen weekend de vijfde plaats opgeleverd. Na een weekend vol pech een prestatie waar hij trots op kon zijn. Luca kwalificeerde zich na veel problemen met de kart als achtste, waarna hij zondag in de warming-up een aanrijding had die redelijk wat schade veroorzaakte. In de drie heats werd hij zesde, goed voor plek 5 in de dagstand.


Hsv De Alver

giessenburg • De bootwedstrijd van hsv De Alver is zaterdag met een vangst van 3495 gram gewonnen door Ernst Hartog. Leo Kros was de beste visser in de walwedstrijd (5540 gram).