Melkpakkenboot te water op De Put

ottoland • Ongeveer 25 à 30 campinggasten op de Put hebben afgelopen donderdag mee gebouwd aan een melkpakkenboot (zie foto hiernaast). Op de camping en door de gemeenteleden van twaalf kerken in de Alblasserwaard die het Dabarwerk op De Put ondersteunen, zijn de melkpakken verzameld. "Deze actie is al achttien jaar een droom van mijn man Corné, die hij nu kon realiseren, mede dankzij de enthousiaste medewerking van het nieuwe beheerdersechtpaar van de camping", vertelt Carina de Rijke van het Dabarteam. In de reusachtige boot zijn ongeveer 3500 pakken melk en sap verwerkt.


Meedenken over de Kerkstraat

streefkerk • Inwoners van het dorp Streefkerk krijgen de komende maanden volop de gelegenheid om mee te denken over de herinrichting van de Kerkstraat.
Dat schrijft het gemeentebestuur van Molenlanden in een brief aan de gemeenteraad. Momenteel vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats voor het vervangen van de riolering in de Kerkstraat. Het is de bedoeling dat het werk in het eerste kwartaal van 2020 gereed is. Hierna moet de grond minimaal een half jaar inklinken. Deze tijd wordt benut om het ontwerp voor de openbare ruimte te maken. Bewoners en winkeliers van de belangrijke toegangsweg in het dorp worden daarbij betrokken. De gemeente heeft een interactief proces voor ogen, waarbij de betrokkenen driemaal hun zegje mogen doen. De eerste bijeenkomst is gepland op 9 september in de Vijf Lelies. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners, winkeliers en andere betrokkenen. Het doel van deze bijeenkomst is om op te halen aan welke eisen en wensen het inrichtingsplan moet voldoen.


Nieuwpoort Open Sky op nieuwe plek

nieuwpoort • Na jaren openluchtdiensten in Het Dalletje van Nieuwpoort gooit Nieuwpoort Open Sky het over een andere boeg. Dit jaar organiseren de vrijwilligers van de interkerkelijke werkgroep een tentdienst op de Landijsbaan tussen Nieuwpoort en Langerak.
Deze tentdienst zal georganiseerd worden in dezelfde week als de Vakantie Bijbel Week en de Tieneravonden welke op de dezelfde locatie gehouden worden. Op de nieuwe locatie voor Nieuwpoort Open Sky is een tent aanwezig, deze tent was reeds in gebruik voor de Vakantie Bijbel Week en tieneravonden en nu ook voor een tentdienst georganiseerd door Nieuwpoort Open Sky. Op deze manier ontstaat er optimale inzet van vrijwilligers en materiaal en daardoor ook kosten. De Landijsbaan is te vinden aan de Singel tussen Nieuwpoort en Langerak.
Muzikale medewerking tijdens de tentdienst van Jeugdband Testify uit Nieuw-Lekkerland. Overdenking door Hans Alblas uit Ermelo. De aanvang van de dienst is 14.30 uur. Toegang is gratis, maar er zal wel een collecte gehouden worden. Info: www.nieuwpoortopensky.nl.