• De ploegentijdrit van vorige week.
• De ploegentijdrit van vorige week. Foto:

Combinatie van prestatie en recreatie

regio • De ploegentijdrit van RC Jan van Arckel trok op woensdag 21 augustus weer heel veel recreatieve wielrenners en ook prestatieve wielerploegen naar Noordeloos.

Zo'n 250 deelnemers en supporters uit de wijde regio verzamelden zich rond 18.00 uur bij de kantine van SV Noordeloos. Gestart werd in ploegen van vier renners, waarbij de tijd van de derde aankomende renner geklokt werd.

In totaal waren er acht categorieën, waarin recreatief en prestatief gescheiden werden. De ploegentijdrit werd verreden in de polder rondom Noordeloos. Net 21 kilometer was de afstand op het parcours.

Het prachtige windstille weer zorgde er mede voor dat het evenement vlekkeloos verliep. Geen valpartijen en niet één klacht.

Er waren hele mooie winnaars, waaronder in de categorie heren de Paarse Mannen Snelst. De elk jaar snelle mannen Johan van den Dool, Enrico Terlouw, Peter Brouwer en Joost Bikker kwamen over de finish in een tijd van 27:03.

Bij de dames categorie waren de Jan van Arckel dames Karin van Leeuwen, Annet de Ridder, Wilma Korevaar en Patricia Maasland het snelste.

Wie nog eens zin heeft in een ploegentijdrit is welkom op vrijdag 30 augustus 2019 bij de individuele tijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal in Groot-Ammers en zaterdag 5 oktober 2019 in Noordeloos bij de koeienvlaaientijdrit (koppeltijdrit). Voor meer informatie zie onderstaande website.

q www.janvanarckel.nl