Open eettafel in Hoornaar

hoornaar • In september start het Ouderencomité weer met de Open Eettafel in Het Bruisend Hart te Hoornaar. Iedere tweede woensdag van de maand zijn 55-plussers welkom om 12.00 uur. De eerste is op 11 september. De kosten zijn 8,25 euro. Informatie (ook over vervoer) en aanmelden: mevrouw C. v.d. Dool, 0183-581755; mevrouw J. den Hartog, 0183-582503; N. Verhagen, 0183-581858.


Peter van Andel tiende bij WK voor beroepen

hoogblokland • Tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvond in Kazan in Rusland heeft Peter van Andel uit Hoogblokland de tiende plaats behaald tijdens de wedstrijd Heavy Vehicle Technology.

Peter studeert aan Aventus en werkt bij Hamoen L.M.B. Peter had veertien tegenstanders. Het goud ging naar Brazilie. In totaal kregen dertien Nederlanders kregen een medal of excellence omgehangen, welke alleen wordt uitgereikt als deelnemers een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd. De enige vmbo leerling in Team Nederland, de zestienjarige Miryanne Ruijs van het Fioretti College Veghel, won een bronzen medaille in de Skills Juniors demo wedstrijd Restaurant Service.

Tijdens deze 45e editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1600 deelnemers uit 60 bij WorldSkills International aangesloten landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder boulanger, metselaar, kapper, mechatronicus en lasser.


Multiculturele markt

hardinxveld-giessendam • Museum De Koperen Knop bestaat 30 jaar en dat is aanleiding voor een feestje. Dat wordt gevierd in fasen. Op 7 september is er onder meer een multiculturele markt op het museumterrein.

Van 10.00 tot 16.00 uur kan men aan de Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam kennismaken met culturen van elders en kunnen nieuwe Nederlanders en mensen uit andere landen iets ervaren van de Hollandse cultuur. De toegang is gratis.

De Nederlandse cultuur bestaat feitelijk uit datgene dat we dagelijks gewend zijn om te doen. Maar cultuur is nog veel meer en heeft te maken met leven, wonen en werken. Mensen uit andere landen hebben een eigen cultuur, met hun eigen gewoonten. Het is boeiend om daarmee eens kennis te maken. Die kans is er op 7 september 2019.
Het erf rond Museum De Koperen Knop zal die zaterdag gevuld zijn met aantrekkelijke kramen waar van alles te zien, te proeven en te koop is. Deze bijzondere markt maakt ook deel uit van het HAGI-festival 2019. Natuurlijk is ook het museum die dag open en gratis toegankelijk. Voor een lekkere consumptie kan men ook terecht in de theetuin of in het museumcafé. Diezelfde dag vindt van 11.00 tot 15.00 uur ook het Nationale kampioenschap pappelellen plaats, op een weiland naast het museum. Zowel de toegang als de deelname hieraan (graag vooraf aanmelden) is gratis. Voor meer informatie: www.koperenknop.nl.