NDV begint aan nieuw seizoen

nieuwland • NDV begint op 3 september aan het nieuwe seizoen. Elke dinsdagavond wordt er vanaf 19:45 uur gedamd in Het Brandpunt. Zowel gevorderden als beginners zijn welkom. De NDV-dammers komen niet alleen uit Nieuwland, maar ook uit dorpen in de omgeving. NDV speelt komend seizoen met twee zestallen in de districtscompetitie ZHZ en met een tiental in de nationale competitie.


Jost van der Streek vierde in Maassluis

maassluis/regio • Jan van Arckel-jeugdrenner Jost van der Streek uit Ottoland is zaterdag in categorie 7 vierde geworden in de Jeugdronde van Maassluis. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf) kwam als achtste over de meet.

Cat. 6: 11. Joris Peursum (Hardinxveld).
Cat. 5: 9. Mees Bassa (Goudriaan).


Podiumplaats Daan Hartog

bergen op zoom • Ondanks dat hij met oranje brigade de 11 bruggen tocht (152 kilometer) in de benen had, is de Giessenburgse Jan van Arckel-jeugdrenner Daan Hartog zondag tweede geworden in de Jeugdronde van Bergen op Zoom (categorie 5). Zijn ploeggenoot Luuk Wolthuis (Hank) klasseerde zich als achtste. In categorie 1 greep Niek Wolthuis (Hank) namens JvA de zege.


Jens Bassa 39e in Hamburg

hamburg/goudriaan • Nieuweling Jens Bassa is afgelopen weekend 39e geworden in de Euro Eyes Young Classic in Hamburg. Vrijdag verliep de ploegentijdrit niet vlekkeloos. De zeventiende tijd betekende voor de Goudriaanse renner de 91e plaats. In het criterium (28e), de individuele tijdrit (9e) en de klassieker (12e) ging het zaterdag en zondag een stuk beter.


Noël Luijten 72e in Omloop Vlaamse Gewesten

regio • Noël Luijten is zondag 72e geworden in de Omloop der Vlaamse Gewesten, een UCI 1.1 klassieker rondom het Belgische Wuustwezel. De Jan van Arckel-junioren Noël Luijten (Meerkerk), Delano Swenne (Heukelum) en Geert van Kappel (Sleeuwijk) deden als gastrenners mee met De Volharding. Van Kappel handhaafde zich in de kopgroep, totdat een valpartij roet in het eten gooide. Hij werd 103e. Swenne finishte in het peloton als 32e en Luijten maakte deel uit van de tweede groep.


Jubileumdag TC Leerbroek

leerbroek • Tennisclub Leerbroek viert zaterdag 31 augustus het 40-jarig bestaan met een open dag.

Deze dag is bedoeld voor (oud-)leden, sponsors en mensen die graag willen kennismaken met de Leerbroekse tennisvereniging. Van 14:00 tot 15:00 is er een jeugdclinic, van 15:30 tot 16:30 uur een clinic voor volwassenen. Daarna gaat de bbq aan, kunnen herinneringen worden opgehaald en wordt het glas geheven op de toekomst.
TC Leerbroek start eind jaren '70 met één betonbaan achter de basisschool. Tegenwoordig liggen er twee banen en beschikt de vereniging over een mooi clubgebouw.