Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Koffie-inlopen gaan weer van start

regio • De door de Seniorenraad Zederik gecoördineerde koffie-inlopen in Ameide, Meerkerk en Lexmond gaan weer van start.

In Ameide wordt begonnen op maandag 2 september, 's middags om 15.00 uur in Het Spant. In Meerkerk begint men op donderdag 29 augustus, 's morgens om 10.00 uur in de Pukkel. Lexmond gaat van start op woensdag 4 september in Het eigen gebouw. In de herfst- en winterperiode vinden vervolgens iedere week op dezelfde tijd en locatie de inlopen plaats. De senioren zijn dan van harte welkom voor een gezellig praatje of spelletje onder het het genot van een kopje koffie of een drankje.


Zeker op de Been in Molenlanden

oud-alblas • GIGA Molenlanden houdt in Dorpshuis de Beemd Oud Alblas, Het Noorderhuis in Noordeloos en De Peperhof in Arkel de trainingen Zeker op de Been. Tijdens deze acht wekend durende trainingen is er aandacht voor balans, stabiliteit, zelfvertrouwen en houding. Ook krijgen deelnemers tips zodat ze weer een stuk steviger op de benen staat. Dit alles om een valongeluk zo klein mogelijk te maken. Daarbij leren deelnemers ook een manier aan om weer op te staan als ze toch gevallen zijn.

Deelname aan deze valpreventie trainingen kost 20 euro voor acht lessen. De lessen in Oud-Alblas starten op 3 september van 10:00 tot 11:00 uur, in Noordeloos vanaf 11 september (;45 tot 10:45 uur en in Arkel vanaf 12 september 10:00 tot 11:00 uur. Meer informatie of aanmelden: Stan de Groot beweegcoach van GIGA Molenlanden (06-22810286 of stan@negen.nl).


Graafdijk Oost schuift aan bij buurttafel

molenaarsgraaf • Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live muzikant en heerlijke, vers bereide gerechten: bewoners van de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf werden vrijdagavond 9 augustus getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoners Henk en Rosa wonnen een Aviko Buurttafel en zetten hun buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl staat meer informatie. De Graafdijk Oost viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar 9 augustus de dijk op.

Bewoners Henk en Rosa leek het een goed idee om een georganiseerde avond samen door te brengen. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.