Deo Cantemus start weer met repetities

kinderdijk • Christelijk vrouwenkoor Deo Cantemus uit Kinderdijk begint 28 augustus weer met de wekelijkse repetities. Er staan diverse uitvoeringen op het programma. Een concert op zaterdagavond 12 oktober in de Havenkerk in Alblasserdam m.m.v. het Cantorij-Heusden en een Adventsconcert op zaterdagdagavond 7 december in de Rehobothkerk in Nieuw-Lekkerland m.m.v. Kerkmuziek-ensemble Musica-Sacra.

Deze concerten vinden plaats in het kader van het feit dat Deo Cantemus en dirigent Eef de Kwant 45 jaar samen zijn. Nieuwe leden zijn van harte welkom. De repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in de Hervormde Kerk, Molenstraat 149. Info: Stina Verheul via 0184-682893.


Urker Mans Formatie zingt in Sliedrecht

sliedrecht • Op donderdag 22 augustus treedt de Urker Mans Formatie op in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt 131 in Sliedrecht.

De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, brengen het repertoire van de nieuwe cd 'Zing' ten gehore met bekende titels als: 'Ik wil zingen van mijn Heiland en Als 't bazuingeschal..' Ook nieuw zijn de spirituals: 'Four books in the bible en Gwahoddiad' en de klassieke werken: 'Le Seigneur en Luctor et Près du Fleuve...' De gedreven dirigent Martin Mans haalt het beste uit de stemmen en werkt aan beleving. Elke zanger heeft een solo waardoor de individuele stemmen goed tot hun recht komen. De vaste begeleider is Mark Brandwijk. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo's de boventoon. Palle Jørgensen, één van de zangers, speelt altviool en Ioan Micu taragot. Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek. Aanvang is om 19.30 uur. Entree bedraagt 18,50 euro. Online en bij reservering 17 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 5 euro. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas 14 euro. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903.