Jens Bassa net naast podium

meer/goudriaan • Jens Bassa eindigde zondag in het Belgische Meer net naast het podium. In de eindsprint werd de Goudriaanse nieuweling op de meet geklopt door een renner van het Maleisische nationale team. Jens klasseerde zich als vierde.


Mees Bassa elfde in België

hoogstraten/goudriaan • In een criterium in het Belgische Hoogstraten eindigde de Goudriaanse Jan van Arckel-jeugdrenner Mees Bassa zondag als elfde. Het rijden met een lichter verzet was voor Mees flink wennen.


Noël Luijten 79e in Museeuw Classic

regio • In dienst van De Volharding reden de Jan van Arckel-junioren Delano Swenne (Heukelum) en Noël Luijten (Meerkerk) zaterdag de Johan Museeuw Classic GP in het Belgische Gistel, een UCI 1.1 koers. Beiden finishten in het peloton. Delano werd 21e, Noël 79e.


Rens Tulner beste Nederlander in Hel van Voerendaal

voerendaal/lexmond • Met een vierde plaats was Rens Tulner de beste Nederlander in de Hel van Voerendaal voor beloften (U23). De Lexmondse wielrenner had een trio Belgen voor zich. Laurens Huys won, voor Sander de Pestel en Stan van Tricht.


Jeanne Korevaar 22e in Prudential RideLonden Classique

londen/groot-ammers • In het hartje van Londen is Jeanne Korevaar zaterdag als 22e geëindigd in de Prudential RideLondon Classique.

Zoals verwacht liep de eendaagse koers uit in een massasprint. Op de tweede rij deed zich een zware valpartij voor, waar de CCC Liv-renster uit Groot-Ammers net achter zat. Op 14 seconden van winnares en landgenote Lorena Wiebes, die de zege kreeg nadat Kirsten Wild was gediskwalificeerd, kwam Korevaar ongeschonden als 22e over de meet.


Simply Green heeft titel bijna binnen

lochem/regio • Na tien van de dertien wedstrijden in de Farmstock 4,5 ton SuperSport Topklasse van de NTTO heeft Simply Green de nationale competitietitel bijna binnen. De Brandwijkse tractorpuller was ook in Lochem weer niet te kloppen.

In Lochem plaatsten vier tractoren zich voor de finale. Hierin zette Laurens den Boer met 101,63 meter de beste afstand neer. Van Stappust (100,28 meter) en Secret of the Vally (98,00 meter) werden tweede en derde. In de kwalificatierun was de 95,02 meter van Red Dream (Streefkerk), met Laurens van Vuuren achter het stuur, goed voor P10. Simply Green heeft nu een voorsprong van maar liefst 57 punten op de naaste concurrentie.

NK-tussenstand na 10 wedstrijden: 1. Simply Green, 194 punten; 2. Erik Peeters, 137 punten; 3. Secret of the Valley, 136 punten; 11. Red Dream, 93 punten.

De volgende wedstrijd is zaterdag 10 augustus in Montfoort.