Bejaarde toerist gewond na val op hoofd in Kinderdijk

kinderdijk • Een 91-jarige man uit de Verenigde Staten is zaterdag 3 augustus gewond geraakt op een cruiseschip langs de Lekdijk bij Kinderdijk.

De toerist was bij Kinderdijk voor een bezoek aan de molens. Aan boord van het schip kwam de man ten val en viel op zijn hoofd. Politie en ambulance kwamen ter plaatse voor hulp. De Amerikaan is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.


Daling aantal inwoners

regio • Het aantal inwoners van de gemeenten Molenlanden en Papendrecht is in de eerste helft van 2019 licht afgenomen. De overige gemeenten in de regio noteerden juist een stijging, met Vijfheerenlanden als 'koploper'.

Het aantal inwoners van de nieuwe gemeente, bestaande uit Zederik, Leerdam en Vianen, steeg met 537. Dat betekende een toename van bijna 1 procent. De gemeente Molenlanden (per 1 januari ontstaan uit de samenvoeging van Giessenlanden en Molenwaard) telde halverwege het jaar dertien inwoners minder dan op 1 januari. Een daling van 0,03 procent. In Papendrecht ging het aantal inwoners met 125 naar beneden (-0,39 procent).
De andere gemeenten in de regio lieten alle een stijging van het inwonersaantal zien: Alblasserdam +74, Gorinchem +117, Sliedrecht +154 en Hardinxveld-Giessendam +128. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 'De bevolking van Nederland groeide in het eerste half jaar van 2019 sneller dan in dezelfde periode een jaar eerder', meldt het CBS verder. 'Bijna 46 duizend inwoners kwamen erbij. Er vestigden zich vooral meer mensen uit het buitenland, maar ook het aantal sterfgevallen was kleiner dan in de eerste helft van 2018.'


Diefstal van aankondigingsbord

noordeloos • Het aankondigingsbord van de Jaarmarkt in Noordeloos langs de Parallelweg in Meerkerk werd afgelopen week gestolen. Dat melden de organisatoren van de Jaarmarkt: 'Er zijn mensen die ons aankondigingsbord voor onze jaarmarkt zo mooi vinden, dat ze deze ongevraagd meenemen om thuis neer te zetten. Dit vinden wij heel jammer. We zouden deze heel graag terug willen!' Zij roepen eventuele getuigen op zich te melden. Wat betreft de daders: 'Mocht je er toch graag naar willen kijken, dan had je dit kunnen vragen en dan stallen wij deze na de jaarmarkt bij jou thuis en komen wij deze weer halen als we hem nodig hebben volgend jaar. Wees mans genoeg en breng hem terug!'