Wereldalzheimer-dag in Hoornaar

hoornaar • Het Alzheimertrefpunt Giessenlanden, de Seniorenraad Molenlanden, De Zes Molens, de PCOB-afdeling Giessenlanden en GiGa Molenlanden hebben de handen ineen geslagen. Als Seniorenalliantie voormalig Giessenlanden 2019 organiseren zij de Wereldalzheimerdag 2019 op 21 september in woonzorgcomplex De Zes Molens in Hoornaar.

Het thema van Wereldalzheimerdag is dit jaar Samen bewegen, vandaar dat met verschillende partners op dit gebied wordt samengewerkt. De opening wordt verricht om 10.15 uur door wethouder Lizanne Lanser. Het programma rond Samen bewegen wordt verzorgd door GiGa Molenlanden. Het ochtendgedeelte wordt afgesloten met een lunch, ook in De Zes Molens. Opgave is tot 1 september mogelijk via Wereldalzheimerdag2019@gmail.com of 0184-652414 (Coby Kwakernaak). Er kunnen maximaal zestig mensen aan deelnemen. Kosten: 5 euro, inclusief lunch. Wekom zijn senioren uit voormalig Giessenlanden en eventueel daar buiten. Meer informatie: Arie Slob, 0183-581331, mrarieslob@hetnet.nl.


Mirjam Vreeswijk in race 'Kunstenaar van het jaar 2020'

meerkerk • De 22-jarige Mirjam Vreeswijk dingt mee naar de prestigieuze titel 'Kunstenaar van het jaar 2020'. De geboren Meerkerkse is gekozen door een panel, bestaand uit circa 100 kunstkenners.

Directeuren van kunstmusea, -recensenten, docenten aan kunstacademies, kunsthandelaren en conservators hebben de talentvolle Vreeswijk meerdere keren genomineerd. En dus voor de jury voldoende reden om haar op te nemen in het selecte gezelschap.

Begin juli is de tweede ronde van de verkiezing gestart en kan ook het publiek stemmen. Op de site https://kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2020/ronde2 is het werk van Vreeswijk te zien en kan er op haar gestemd worden. Deze stemronde leidt tot de bepaling van 25 halve finalisten. De bekendmaking daarvan is op 16 september. In november is bekend wie zich Kunstenaar van het jaar 2020 of Talent van het jaar mag noemen. Uit ervaring, de verkiezing wordt dit jaar voor de zeventiende georganiseerd, weet de jury dat naar verwachting zo'n 50.000 stemmen zullen worden uitgebracht.

Mirjam Vreeswijk heeft over concurrentie niet te klagen. Want niemand minder dan Ans Markus, Anton Corbijn, Jeroen Krabbé behoren ook tot de genomineerden.

q www.mirjamvreeswijk.com


Start Beweeg je fit! mensen met NAH

nieuwpoort/arkel • Stichting Hersenletsel Zuid-Holland start in samenwerking met fysiopraktijk EFFLUX in Nieuwpoort en fysiopraktijk Parafit in Arkel met Beweeg je Fit voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel. Samen met de fysiotherapeut gaan deelnemers aan de slag om de spierkracht, coördinatie, conditie en stabiliteit te verbeteren.

Er wordt getraind in een groepje, maar de aanpak is persoonlijk. Er wordt gekeken naar wat iemand wél kan en waar winst te behalen is. De trainingen zijn in een prikkelarme ruimte zonder onder meer muziek of televisie. Meer informatie: info@gigamolenlanden.nl of 06 228 102 86.