Bas van Zessen: 'We komen er sterker uit'

brandwijk • Eigenaar Bas van Zessen is, terwijl de brand in zijn gelijknamige kledingwinkel in Brandwijk nog gaande is, opvallend monter. "We komen hier sterker uit en gaan met positiviteit aan de herbouw beginnen."

Zijn eerste zorg toen hij hoorde van de brand: als er maar niemand gewond is geraakt. "Mijn vader zei altijd al: blik is vervangbaar, mensen niet. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. En materiaal? Dat is vervangbaar. Ik zit gelukkig niet aan het materiële vast."

Hij was samen met zijn vrouw Elly vanuit Streefkerk op weg naar Brandwijk toen de telefoon ging. "Bas, je winkel staat in brand." Vreemd, je weet dan gewoon niet wat je je daarbij voor moet stellen. Toen ik de vlammen metershoog uit de winkel zag slaan, zat het hart wel even in mijn keel. Het was meteen duidelijk dat er niets meer te redden viel. Dat was wel even moeilijk."

Bas van Zessen werd opgevangen in het kerkelijk verenigingsgebouw naast de hervormde kerk aan de Brandwijksedijk, waar hij door onder anderen burgemeester Dirk van der Borg een hart onder de riem werd gestoken. Dit interview vond plaats rond 0.30 uur. Op dat moment was de Alblasserwaardse ondernemer al bezig met plannen voor nieuwbouw. "We komen hier sterker uit", benadrukt Van Zessen. "Met positiviteit gaan we aan de herbouw beginnen. Er komt zo spoedig mogelijk een noodwinkel om onze klanten weer te kunnen ontvangen." Enkele dagen later is Van Zessen bezig een noodtent te regelen om de periode tot de nieuwbouw te overbruggen. "Het gaat dan wel om een alutent, met steviger wanden en voorzien van isolatie."

In een bericht op de Facebookpagina van de Alblasserwaardse onderneming, dat zaterdag online kwam, onderstreepte Van Zessen dat. 'Naast onze winkel in Brandwijk hadden wij gelukkig ook nog een groot magazijn in Molenaarsgraaf, waar wij een deel van de voorraad hadden opgeslagen voor onze verschillende webshops en voor de bedrijfskleding afdeling. De leveringen en het bedrukken van de bedrijfskleding aan de bedrijven lopen dus 'gewoon' door, net als de webshops.'

De zoons van Van Zessen zijn al druk doende om de tijdelijke huisvesting op poten te zetten. Zelf houdt hij zich met name bezig met de afhandeling van de verzekering. 'Wij hebben alle benodigde veiligheidskeuringen altijd stipt opgevolgd en alle zaken met betrekking tot de verzekering altijd netjes geregeld, dus ik verwacht hierin geen problemen.'