Cursus Zorg de Baas

nieuw-lekkerland • In het najaar start in Nieuw-Lekkerland de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste met (vermoedelijk) dementie. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen sociaal team Molenlanden en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. De cursus vindt plaats in 't Waellant, Ooievaar 10. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van de omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over de situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. Daarnaast staat men stil bij de aandoening dementie. Waardoor wordt dit veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen en hoe kan men daarmee omgaan?

De cursus vindt plaats op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur op de volgende dagen: 24 september, 1, 8, 15 en 29 oktober en 5 november. De terugkombijeenkomst is op 21 januari. De kosten van de cursus bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal. Voor meer informatie of aanmelding: 088-7515000 of mailadres sociaalloket@jouwgemeente.nl.