• De wagen van Pascal de Jong.
• De wagen van Pascal de Jong. Foto:

Reacties meldpunt OV voor wethouder

molenlanden • De inwoners van Molenlanden mochten op het meldpunt OV hun ervaringen delen, die zij na ruim een halfjaar met de nieuwe dienstregeling van Qbuzz hebben. Ruim 40 gebundelde reacties werden door een aantal woordvoerders verkeer van de gemeenteraad van Molenlanden afgelopen vrijdag 12 juli in Giessenburg aan wethouder Quik overhandigd (zie foto hiernaast).

De gemeenteraad van Molenlanden heeft nog steeds grote zorgen over de betrouwbaarheid van het OV en de veiligheid van het overstappunt in Meerkerk. Zij gaf de passagiers de gelegenheid om hun ervaringen te delen op het meldpunt OV. Opvallend in de reacties waren de complimenten voor de chauffeurs van Qbuzz. Zij doen hun uiterste best om vertragingen in de reistijd te voorkomen en de passagiers alsnog aan te laten sluiten op hun overstap. Verder blijven de inwoners de directe bus van Rotterdam naar Utrecht (lijn 91) en van Gorinchem naar Utrecht (lijn 80) missen.
Wethouder Quik heeft de reacties overhandigd aan het bestuur van de provincie Zuid-Holland. Die input zal gebruikt worden bij het overleg over het vervoerplan 2020.


Genomineerden voor 'Mooiste Truck van Nederland'

regio • Pascal de Jong uit Meerkerk, Ronald Boele uit Langerak en Marco Brandwijk uit Groot-Ammers zijn kanshebber op de eretitel 'Mooiste Truck van Nederland'.
Op het Truckstar Festival, dit jaar op 27 en 28 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Er zijn 24 finalisten. De auto van vrachtwagenchauffeur Pascal de Jong uit Meerkerk neemt deel in de categorie huif/gesloten vervoer. De auto van vrachtwagenchauffeur Ronald Boele (mede-eigenaar van Stebo Transport uit Nieuwpoort) neemt deel in de categorie zeecontainertransport. De vrachtwagen van Marco Brandwijk uit Groot-Ammers rijdt voor Fa. W. van Wijk uit Groot-Ammers en doet mee in de categorie Speciale voertuigen. De wagens maken dus kans op de eerste plek in hun categorie en op de algehele overwinning.