Rens Tulner wint Omloop der Zevenheuvelen

lexmond • Rens Tulner heeft de CCM Omloop der Zevenheuvelen gewonnen. De Lexmondse renner had op het podium gezelschap van Yentl Ruijmgaard en Antonie van Noppen.


Simply Green ook de sterkste in Putten

putten/regio • Er staat dit seizoen in de Farmstock 4,5 ton SuperSport Topklasse van de NTTO voorlopig geen maat op Simply Green. De Brandwijkse tractorpuller won vrijdagavond ook de wedstrijd in Putten. Laurens de Boer plaatste zich ternauwernood voor de finale, maar in die finale liep het op rolletjes. Simply Green kwam tot 102,39 meter en dat was ruim voldoende om Erik Peeters (98,49) en Secret of the Valley (91,41) achter zich te houden. Red Dream (Streefkerk) kreeg de gang er niet in. Laurens van Vuuren probeerde voor de 30 meter te stoppen om zo in aanmerking te komen voor een herkansing, maar dat lukte niet. P10 was het gevolg.

Tussenstand NK na 8 van de 13 wedstrijden: 1. Simply Green, 154 punten; 2. Erik Peeters, 114 punten; 3. Secret of the Vally, 107 punten.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 27 juli in Harskamp.


Erik de Kruijk keert terug in selectie van Ameide

ameide • Erik de Kruijk keert in het nieuwe seizoen terug op Meihoven. De inmiddels 34-jarige speler zal na de zomerstop aansluiten bij de selectie van zaterdagderdeklasser Ameide. "Erik wil ontdekken of het lijf het nog aan kan", zegt trainer Gert-Jan Westerhout met een glimlach. Na zijn beginperiode bij Ameide speelde Erik de Kruijk achtereenvolgens voor: Willem II, Heerjansdam, FC Lienden, BVV Barendrecht, JVC Cuijk, SteDoCo en weer FC Lienden. Met zijn terugkeer naar Ameide is de cirkel dus rond.


Mees Bassa onderuit

hollandseveld • Jan van Arckel-jeugdrenner Mees Bassa is in het criterium van Hollandseveld onderuit gegaan. In de sprint viel de renner voor hem en Mees buitelde er overheen. De Goudrianer, die sprintte voor de zevende plaats, werd nog wel als veertiende geklasseerd. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf) werd vijftiende.


Christiaan van Rees derde in klimkoers

bocholtz • Een klimkoers in Bocholtz heeft Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees (Groot-Ammers) zondag de derde plaats opgeleverd. Davida van Wilgen (Arkel) klasseerde zich in categorie 6 als veertiende in Rotterdam.


Geert van Kappel 28e in Omloop Het Nieuwsblad

regio • Jan van Arckel-renner Geert van Kappel uit Sleeuwijk is als gastrenner van De Volharding 28e geworden in de klassieker Omloop Het Nieuwsblad voor junioren. Van de 140 gestarte renners wisten er 72 te finishen.
Olav Kooij (WWV) won.