Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Rijstrook van de Merwedebrug 's nachts dicht

gorinchem • Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem.
Hiervoor wordt de rechterrijstrook richting Utrecht 's nachts afgesloten van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli. De week daarop, van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt de rechterrijstrook richting Breda afgesloten. Per rijrichting blijft dus telkens een van de twee rijstroken beschikbaar. De afsluiting duurt telkens van 21.00 tot en met 05.00 uur.
De Merwedebrug wordt in de toekomst vervangen door twee nieuwe bruggen (in het project A27 Houten Hooipolder (www.a27houtenhooipolder.nl). "Tot aan de renovatie houden we de huidige brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit", meldt Rijkswaterstaat.


Koffieochtenden Lux Mundi

lexmond • In de vakantieweken zal protestants kerkelijk centrum Lux Mundi elke donderdagmorgen tussen 10.30 tot 11.30 uur haar deuren openen.
Omdat veel activiteiten stilliggen in deze weken wil de commissie graag iedereen, jong en oud, verwelkomen voor koffie, thee, limonade en een gezellig praatje. Ook een spelletje doen behoort tot de mogelijkheden en voor de kleintjes is er speelgoed aanwezig. Lux Mundi is open op 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus. Daarna weer elke tweede donderdag van de maand.


Pruimen plukken bij de Koepelkerk

arkel • Boomgaard Koepelkerk in Arkel houdt op zaterdag 20 juli een eerste pluk van de opaalpruimen, want die worden snel rijp aan de 50 bomen.
De week erop rijpen er zoveel pruimen dat er plukkers en jammakers worden gezocht. Belangstellenden om mee te plukken, kunnen zich aanmelden via 06-23636163. De start is beide zaterdagen om 09.00 uur. Wie meehelpt met plukken, krijgt een kratje jampruimen mee. Andere pluktijden zijn mogelijk in overleg.
Er zijn nog vrijwilligers nodig bij het onderhoud van de boomgaard. Voor meer informatie hierover, kan gebeld worden met Henk van Horik via 06-83576989.


Oefenavond voor het pappelellen

hardinxveld-giessendam • Op zaterdag 7 september zijn de Nationale kampioenschappen pappelellen. Dit bijzondere festijn draagt de naam 'Van Noordenne Glas Open'. Om alvast in de sfeer te komen is er op dinsdagavond 23 juli achter Museum De Koperen Knop aan de Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam een oefenavond. Iedereen is welkom om daar alvast de eerste slagen weer te pakken te krijgen.
De avond begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Voor koffie wordt gezorgd. Op zaterdag 7 september zal bij Museum De Koperen Knop het Nationale kampioenschap pappelellen worden gehouden. Van 11.00 tot 15.00 uur kan jong en oud laten zien wat zij kunnen presteren. Ook gewoon aanwezig zijn bij en genieten van dit Engels aandoende veldspel is uiteraard mogelijk. Iedereen kan zich alvast opgeven om hieraan mee te doen. Er zijn zowel voor de kids tot en met 13 jaar) en de ouderen vanaf 14 jaar zowel een wisselbokaal als leuke prijzen te winnen. Voor meer informatie: www.koperenknop.nl.